Tobey Maguire is Marvel’s nieuwe Spider-Man dankzij deepfakes

Met al het gedoe rondom Spider-Man van dit moment is het tijd voor wat luchtiger nieuws. Terwijl Disney en Sony deze week opnieuw rondom de tafel gaan om de toekomst van Peter Parker te bepalen, hebben handige fans al Tobey Maguire teruggebracht. Leve deepfakes!

Deepfake Spider-Man

Afgelopen week zagen we Tom Cruise als Iron Man, dankzij diezelfde technologie. Met behulp van machine learning is het steeds makkelijker om algoritmisch gezichten van personen in video’s te verwerken. Daardoor kun je Obama opeens alles laten zeggen wat je wilt, en het kan er nog verrassend echt uitzien ook!

Handige fans leerden een algoritme de mintieuze details van het gezicht van Tom Cruise. Daardoor konden ze zijn gezicht precies op dat van Tony Stark plaatsen, in de Iron Man films. Het intrigerende resultaat kun je hier bewonderen. Het moge dan duidelijk nep ogen, maar het komt haast eng dicht in de buurt.

Tobey Maguire is terug!

Dit keer is Tobey Maguire aan de beurt, de acteur die in het vorige decennium nog Spider-Man speelde. Vooral de eerste twee films van zijn trilogie waren ijzersterk en bovendien voor veel fans uiterst nostalgisch. Zij fantaseren er nog steeds geregeld over hoe het eruit zou zien als je Tobey Maguire in het huidige Marvel Cinematic Universe zou plaatsen.

Je raadt het al: dat hebben ze nu ook gedaan. Het gaat om de trailer voor Spider-Man: Far from Home. Ze hebben met behulp van machine learning en vele uren aan beelden van Maguire’s gezicht het algoritme geleerd om het gezicht van Tom Holland te verwisselen voor het gezicht van Maguire.

SPIDER-MAN: FAR FROM HOME but TOM HOLLAND IS TOBEY MAGUIRE | BULLY MAGUIRE DEEP FAKE TRAILER

Get Surfshark VPN at https://surfshark.deals/aldojones, Enter promo code ALDOJONES for 83% off and one extra month for free! *** SUPPORT MY CHANNEL BY CLICKING ON THE LINK ABOVE, THANK YOU.

Het ziet er ietwat angstaanjagend uit, maar tegelijkertijd ook eng echt. Het is niet de meest overtuigende deepfake die we voorbij hebben zien komen, maar de maker komt een heel eind. Als een random YouTuber dit al kan, wat kunnen partijen met meer tijd en diepere portemonnee’s dan wel niet voor elkaar krijgen?

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen omtrent het getouwtrek tussen Disney en Sony Pictures? Check dan dit artikel.

Reageer op artikel:
Tobey Maguire is Marvel’s nieuwe Spider-Man dankzij deepfakes
Sluiten