Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 27 feb 2019

Titel laatste James Bond film met Daniel Craig onthult mogelijke bad guy

In de media is iedereen al druk bezig met speculeren over wie de volgende James Bond gaat worden? Gaat Idris Elba de rol krijgen? Of valt de uiteindelijke keuze toch op Tom Hardy? Genoeg om over te discussiëren en dat doen we soms zo fanatiek, dat we bijna vergeten dat we eerste nog een James Bond film krijgen met Daniel Craig. Het is zijn vijfde en laatste optreden als 007 en hij zal ongetwijfeld willen afsluiten met topfilm. Veel weten we nog niet over deze film, maar de recent onthulde titel geeft al wat weg.

Lange tijd stond het afscheid van Daniel Craig bekend als James Bond 25, aangezien het alweer het 25ste deel in in de langlopende serie. Geen hele pakkende naam natuurlijk en daarom heeft hij inmiddels een andere titel gekregen. Vanaf nu gaat de aankomende 007 film als James Bond: Shatterhand door het leven. Of dit ook de definitieve titel gaat worden is onbekend. Voor nu noemen ze het slechts een werktitel.

Christoph Waltz keert terug als aartsvijand 007

Ondanks dat het voor nu slechts een werktitel is, kunnen we er al wel wat van leren. De naam Shatterhand is namelijk al eens eerder voorgekomen in James Bond. Dan hebben we het niet over een film, maar over één van de vele romans van geestelijk vader Ian Fleming. Hij schreef in You Only Live Twice over Shatterhand en dat was in dat geval een alias die gebruikt werd door Ernst Stavro Blofeld.

Hij was in het verleden regelmatig de bad guy in verschillende James Bond films. Vooral in de jaren ‘60, ‘70 en begin jaren ‘80, maar ook recenter. In de laatste 007 film (Spectre) was Ernst Stavro Blofeld opnieuw de grote slechterik. Toen werd hij gespeeld door niemand minder dan Christoph Waltz. Het lijkt er dus op dat deze Oostenrijkse acteur ook in de volgende Bond film te zien gaat zijn.

Het afscheid van Daniel Craig

Ondanks deze duidelijke hint naar de welbekende slechterik is natuurlijk nog alles mogelijk. Ook regisseur Cary Fukunaga wil nog niets loslaten over de mogelijke terugkeer van Christoph Waltz. Voorlopig blijft het dus gewoon gissen, maar langzaam maar zeker komen we steeds meer te weten over de nieuwe James Bond film

Spectre – Ernst Stavro Blofeld Scene (8/10) | Movieclips

Spectre movie clips: http://j.mp/2h6skym BUY THE MOVIE: http://bit.ly/2gTqtPu Don’t miss the HOTTEST NEW TRAILERS: http://bit.ly/1u2y6pr CLIP DESCRIPTION: Oberhauser (Christoph Waltz) explains his past relationship with Bond (Daniel Craig) and reveals his new identity. FILM DESCRIPTION: Skyfall director Sam Mendes returns to the James Bond franchise with this adventure that finds Daniel Craig once again reprising the role of the sophisticated MI6 spy.

Het enige wat Fukunaga wel bekend heeft gemaakt, is dat James Bond: Shatterhand een vervolg is op de voorgaande films. Het is dus geen losstaand deel en gaat dus verder met het verhaal dat in 2006 begon met Casino Royale. De opnames onder leiding van Fukunaga beginnen in april, maar eigenlijk was dat de baan van Danny Boyle. Hij werd eruit getrapt om deze reden.

Releasedatum James Bond 25: Shatterhand

James Bond: Shatterhand heeft nog geen releasedatum, maar verschijnt naar verwachting op 8 april 2020. Benieuwd wie Daniel Craig daarna gaat opvolgen? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Maxim

Reageer op artikel:
Titel laatste James Bond film met Daniel Craig onthult mogelijke bad guy
Sluiten