Netflix thriller ‘The Titan’ is een ijzersterke film over het einde van de mensheid

Het gaat als het goed is nog heel lang duren, maar er komt een moment dat de mensheid uitsterft. Ooit zal de zon stoppen met schijnen en leven op aarde onmogelijk worden. Tenzij we een manier vinden om dit te overleven of door te verhuizen naar een andere planeet. De tweede optie staat centraal in de nieuwe Netflix film The Titan.

Dat er planeten zijn die vergelijkbaar zijn met onze aarde is zeker, maar deze liggen ver weg. Voorlopig gaan we deze niet bereiken en daarom moeten we op zoek naar andere opties. Zo wil Elon Musk dat we met z’n allen gaan verhuizen naar Mars. In The Titan zoeken wetenschappers het wat verder van huis. In deze film van Netflix wordt de mensheid namelijk voorbereid om verder te leven op de grootste maan van Saturnus: Titan.

Netflix serie ‘La Casa Del Papel’ komt terug met een tweede seizoen

Wonen op de maan

Ondanks dat de gemiddelde temperatuur op Titan ongeveer -195 graden is, heeft deze maan een klimaat dat veel weg heeft met dat van onze aarde. Titan is daarnaast de enige maan in ons zonnestelsel met een dichte atmosfeer en bestaat voor een groot deel uit water. Leven op Titan is dus zeker niet onmogelijk, maar wij aardbewoners zullen het er niet lang volhouden. Althans, niet de hedendaagse mens.

Om te kunnen overleven op Titan moet de mens zich verder evolueren. De zoektocht naar een supermens die deze omstandigheden kan weerstaan, is waar het verhaal van The Titan om draait. In de film hebben wetenschappers een manier gevonden om mensen genetisch te transformeren tot een nieuw en beter soort mens, maar deze verbetering blijkt ook een keerzijde te kennen.

In The Titan volgen we Rick Janssen. Hij is een piloot bij de Amerikaanse luchtmacht en wordt geselecteerd voor het experiment dat hem moet veranderen in een supermens. Het experiment lijkt een succes, totdat duidelijk wordt dat er nogal wat bijwerkingen zijn. Zijn eigen leven, dat van zijn familie en zelfs de hele mensheid komt opeens in gevaar.

The Titan op Netflix

De rol van Rick Janssen wordt vertolkt door Sam Worthington. Een logische keuze, want deze acteur heeft de nodige ervaring met ruimtereizen en films waarin het einde van de mensheid nabij is. Zo speelde hij al in Avatar en Terminator Salvation. Naast Sam Worthington zien we ook Taylor Schilling (Piper uit Orange is the New Black), Nathalie Emmanuel (Missandei uit Game of Thrones) en Tom Wilkinson die je kunt kennen uit Eternal Sunshine of the Spotless Mind. The Titan staat vanaf 30 maart op Netflix.s

Reageer op artikel:
Netflix thriller ‘The Titan’ is een ijzersterke film over het einde van de mensheid
Sluiten