Bas van Beest
Bas van Beest Gezondheid 19 mrt 2020

Tips om thuis gezond en fit te blijven en virusfabels om te vergeten

Het coronavirus COVID-19 is het belangrijkste onderwerp van de afgelopen en aankomende dagen. Iedereen heeft het erover en iedereen krijgt er direct of indirect mee te maken. Het wordt een lastige periode, waarin het belangrijk is je hoofd koel te houden, de feiten op een rijtje te zetten en je best doen om jezelf en andere mensen zo gezond mogelijk te houden en zo min mogelijk in gevaar te brengen. Check deze tips van Bas van Beest, healthy lifestylecoach en oprichter van Slim Living. Zo blijf je thuis fit en gezond. En vergeet de fabels.

Tips om thuis gezond en fit te blijven

Allereerst moet je gezond blijven eten. Denk hierbij ook vooral aan je vitamines. Vitamine C heeft een functie als antioxidant in je lichaam en is nodig voor de opname van ijzer, de vorming van bindweefsel en het in standhouden van de weerstand. Ook vitamine D speelt een belangrijke rol in ons afweersysteem. Omdat we 90 procent van onze vitamine D uit de zon halen en we op dit moment allemaal binnen zitten, moeten we erop letten dat we hier alsnog genoeg van binnenkrijgen. Melk, eieren en vette vis bevatten bijvoorbeeld vitamine D, maar je kunt ook tabletten of druppels innemen. Zorg dat je niet te veel slikt, 10 microgram is de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid om binnen te krijgen.

Focus je vooral niet alleen op deze vitamines, maar blijf gevarieerd en gezond eten, zoals je misschien ook al gewend bent. Daarnaast moet je niet vergeten goed te slapen en in beweging te blijven, met bijvoorbeeld thuis-workouts.

Thuis trainen via Instagram

Slim Living biedt 21 dagen lang elke ochtend om 10 uur live trainingen aan op via Instagram. De trainingen zijn voor iedereen te volgen en voor elk niveau haalbaar. Ook plaatsen de healthy coaches hier voedingstips en informatie over de benodigde voedingsstoffen. Zo kunnen we met elkaar toch gezond en in vorm blijven.

Fabels over het coronavirus

Elk medium staat vol met theorieën die lang niet allemaal kloppen. Bas van Beest, healthy lifestylecoach en oprichter van Slim Living, zet vijf fabels die hij vaak langs ziet komen over het coronavirus op een rijtje.

1. “Een verhoogde vitamine C inname zorgt ervoor dat je het Coronavirus niet kunt krijgen”

Vitamine C zorgt er niet voor dat je immuun kan worden voor het Coronavirus. Wel is Vitamine C essentieel voor een gezond immuunsysteem wat waarschijnlijk helpt om minder last te hebben van het virus wanneer je het krijgt.

2. “Van Chinees eten kan je het COVID-19 virus krijgen”

Het virus wordt overgedragen door mensen, niet door voeding.

3. “Gember en kurkuma zijn goed voor het immuunsysteem”

Van gember en kurkuma is nooit bewezen dat ze daadwerkelijk een positief effect hebben op het immuunsysteem. Bij vitamine C en een vezelrijk eetpatroon is dat wel aangetoond.

4. “Als je het coronavirus hebt vertoon je syptomen van verkoudheid en/of koorts”

In principe is dit geen fabel. Maar weet dat je het virus ook kunt dragen en overdragen zonder symptomen of klachten te hebben.

5. “Het virus is niet hittebestendig en kan slecht tegen warm weer”

Hier is nog geen enkel bewijs van. Daarbij is het virus zich in meerdere warme landen aan het verspreiden.

Check ook: 8 gezonde voedingsproducten die stiekem toch niet zo gezond zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tips om thuis gezond en fit te blijven en virusfabels om te vergeten
Sluiten