10 tips om in de zomer stijlvol voor de dag te komen

Een beetje man is net zo ijdel als zijn vrouwelijke evenknie. Ook wij kunnen ons suf piekeren over wat we nu wel of niet moeten dragen en of die zonnebril nog wel kan anno 2018. Uiteraard kun je blijven vertrouwen op het advies van je moeder, veel verstandiger is het om onderstaande fashiontips door te nemen, zodat je deze zomer vriend en vijand verrast met je uitmuntende smaak.

Ieder seizoen heeft zijn eigen stijl als het gaat om kleding. Tijdens het najaar draag je bij voorkeur dikkere stoffen, donkere kleuren en subtiele patronen. Voor de lente en de zomer draait alles om lichte stoffen, opvallende patronen en fellere kleuren. Nu het weer wat aangenamere temperaturen produceert, kun je de warme truien met lange mouwen weer opbergen en je garderobe vervangen met zomerse kleding. Voor de man die echt niet weet wat wel of niet kan, hebben we de meest gangbare modetips op een rij gezet.

1. Reis licht

Het warme weer is vaak een reden om erop uit te trekken. Zorg dat je niet teveel met je meedraagt, alleen de essentiële zaken zijn van belang. Een lichte trainingsbroek voor de casual momenten bijvoorbeeld. Is een blazer je favoriete kledingstuk, combineer deze dan met een mooie chino. Die combinatie is trouwens ook perfect voor de avonduren. Dit alles draag je natuurlijk met je mee in een stijlvolle duffle bag.

tips kleding stijlvol zomerkleding zomer

2. Zorg voor een licht draagbaar pak

Het dragen van een pak zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Alleen kan in de zomer een pak snel warm aanvoelen. Kies je echter voor een goede kwaliteit wol (Super 120’s of meer) of juist voor katoen of linnen dan voel je je gegarandeerd op je gemak. De lichte stoffen verhogen het draagcomfort en beperken de kans op overmatig zweten.

tips kleding stijlvol zomerkleding zomer

3. Enkels mogen weer bloot zijn

Sokken zijn optioneel, zeker in de zomer. Alleen als je een mega conservatieve instelling hebt zul je waarschijnlijk sokken dragen. Voor alle andere mannen geldt dat je de sokken thuis laat, zeker als je jouw outfit compleet wilt maken met sneaker, loafers of zelfs derby’s.

tips kleding stijlvol zomerkleding zomer

4. De blazer: onmisbaar voor elke man

Een blazer draag je eigenlijk bij alle gelegenheden. Het past goed in een informele setting met collegae of vrienden, maar evengoed ook bij een speciale gelegenheid. De veelzijdigheid van de blazer maakt dit eigenlijk tot een musthave voor elke man.

tips kleding stijlvol zomerkleding zomer

5. Een cap als zonbescherming

Heerlijk die zon, maar er is geen enkele regel die je verbiedt om te zorgen voor een adequate bescherming van je gezicht en hoofd. Een cap is dan stukken idealer dan een zonnescherm, bovendien is de cap bezig aan een volledige revival. Doen dus.

tips kleding stijlvol zomerkleding zomer

6. De zomerjas

De kans dat je in de zomer een jas zult dragen is minimaal. Voor die spaarzame momenten dat de kans op regen of een stevige wind reëel is, kan een degelijk windjack erg waardevol zijn. Ook in de avonduren op een terras kan een licht jack zijn waarde bewijzen.

tips kleding stijlvol zomerkleding zomer

7. De zonnebril is een must

De zonnebril is echt het mode item wat elke man moet hebben en niet in de laatste plaats vanwege de bescherming tegen het zonlicht. Het is een van de weinige items die direct wordt geassocieerd met stoerheid. Wil je weten wat de zonnebril trends zijn van dit jaar? Klik dan hier.

tips kleding stijlvol zomerkleding zomer

8. Espadrilles, better dan flipflops

Je haat ze of je loopt ermee weg: espadrilles. De modebewuste man heeft minimaal 1 paar in zijn kast staan. Logisch, ze zijn supercomfortabel en je kan ze met werkelijk alles combineren. Bovendien zijn goede espadrilles een stuk stijlvoller dan de overbekende flipflops.

tips kleding stijlvol zomerkleding zomer

9. Draag geen duur horloge naar het strand

Een horloge kan je outfit net even dat beetje extra geven, maar hoe doe je dit als je naar het strand gaat? Je gaat je waardevolle uurwerk natuurlijk niet op je handdoekje laten liggen. Gelukkig kun je ook voor weinig geld stijlvolle horloges vinden. Perfect voor de zomer.

tips kleding stijlvol zomerkleding zomer

10. Durf deze zomer op te vallen in je zwembroek

In het dagelijks leven is het verstandig om niet al te gek te doen. Drukke patronen en felle kleuren raden we je normaalgesproken niet aan, behalve bij een zwembroek. De zon schijnt, je geniet van het leven en dat gevoel mag je zwembroek best uitstralen. Durf daarom voor een opvallende zwembroek te gaan.

tips kleding stijlvol zomerkleding zomer
Reageer op artikel:
10 tips om in de zomer stijlvol voor de dag te komen
Sluiten