Alrik de Jong
Alrik de Jong Gesponsord 9 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

5 tips om je kleding goed te houden na het wassen

Voor veel mannen is het doen van de was een klusje dat zo snel mogelijk afgehandeld moet worden. Gewoon alles in de machine stoppen en draaien maar. Maar als je wil dat je kleding wat langer op maat en kleur blijft, moet je er meer aandacht aan besteden. 5 simpele tips om je kleren te houden na het wassen.

5 wastips (en stijltips voor als je het al hebt verprutst)

Print dit lijstje met wastips voor je kleding uit en hang het boven de wasmachine. Mocht je het al verprutst hebben door wél gewoon alles bij elkaar in de wasmachine te stoppen, wees gerust: bij iedere wastip geven we ook een stijltip om direct te shoppen. En mocht je nou echt vlekken in je kleding hebben, check dan deze tips.

Sorteer je kleding

Eén wasmand is geen wasmand, zeggen we altijd. Als je alle was bij elkaar gooit in één wasmand, ben je sneller geneigd toch even dat lichte shirt bij de donkere was te doen. Onze tip: zet drie wasmanden neer naast je wasmachine. Eentje voor de witte was, een voor de gekleurde was en een voor de handdoeken, sokken en ondergoed. Toch de mist in gegaan? Shop dan dit scherp geprijsde kwaliteitsondergoed.

wassen, tips, kleding

Was kleding op een lage temperatuur

Als je kleding op een te hoge temperatuur wast, dan heeft dat een negatief effect op de pasvorm en kleur. Jeans en T-shirts zijn zelden zo vies dat ze op een hogere temperatuur dan 30 of 40 graden gewassen hoeven te worden. Onze regel is dat we normale kleding op 30 en soms zelfs op 20 graden wassen en kleren waarin we actief hebben gesport op 40. Tip: ga 10 graden onder het advies op het wasvoorschrift, dat je altijd even moet lezen. Voor stoffen als zijde en wol heeft bijna iedere wasmachine wel een speciale stand. Anders gewoon een koud handwasje. Dan kun je nu zonder zorgen ieder overhemd kopen, of het nou van zijde of linnen is. Bekijk de meest populaire overhemden van dit moment.

Draai je kleding binnenstebuiten

Het kost iets meer tijd, maar het gaat je veel opleveren. Als je kleding, en vooral jeans, binnenstebuiten in de wasmachine doet, kun je er veel langer mee. Bespaar je echter de moeite om dit ook met al je sokken te doen. Dit zijn de nieuwste jeans voor heren.

tips, wassen, kleding, zalando, t-shirt, jeans, basic outfit, uniek, wit T-shirt

Schoonmaakazijn voor kleurbehoud

Mocht je niet van vervaalde kleding houden, dan is schoonmaakazijn jouw nieuwe vriend. Gooi een klein scheutje bij je was en je kleding behoudt langer de originele kleur. Geeft dat dan geen nare geur? Integendeel. Een andere werking van schoonmaakazijn is namelijk dat het indringende geuren verwijdert. Goed, dan is het nu tijd om nieuwe kleuren toe te voegen aan je collectie. Genoeg kleur vind je in het overzicht van de nieuwste T-shirts voor mannen.

Gebruik geen droger en breng je pak naar de stomerij

Het lijkt zo handig, een droger. Maar doe je kleding er niet in. Door de warmte van de droger beschadigen de weefsels en wordt je kleding sneller vaal. Ook is de kans op krimpen groot in een droger. Gewoon op natuurlijke wijze laten drogen, dus. Tip: op een kledinghanger droogt je kleding sneller én mooier dan op een wasrek. En wat helemaal uit den boze is: je pak in de wasmachine stoppen. Pakken breng je naar de stomerij en de nieuwste modellen koop je hier.

tips, wassen, kleding

Matchmaker

Naast wastips geven we je vooral graag stijltips. Wil je weten welke stijl bij jou past? Deze matchmaker geeft het antwoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met Zalando

Reageer op artikel:
5 tips om je kleding goed te houden na het wassen
Sluiten