5 tips voor een goede indruk tijdens je sollicitatiegesprek

Als je gaat solliciteren, draait het voor het grootste gedeelte om je eerste indruk. En die kun je heel gemakkelijk beïnvloeden. 5 tips voor een goede indruk tijdens je sollicitatiegesprek.

1. Verzorgde handen

Vrouwen kijken als eerst naar je ogen, dan naar je handen, dan naar je schoenen. En bij een sollicitatie letten ook mannen op dit soort details. Aan je ogen kun je weinig doen, je handen kun je wel degelijk verzorgen. Stop even twee weken met nagelbijten, hoe graag je die baan ook wil, en gebruik eventueel tijdelijk een handcrème. Simpele tip, maar extreem belangrijk.

2. Visitekaartjes

Wie denkt dat visitekaartjes er niet meer toe doen in deze digitale tijd, heeft het mis. Een visitekaartje afgeven komt professioneel en ambitieus over. Bovendien onthouden mensen je sneller als ze iets tastbaars van je hebben. Gouden tip voor je sollicitatiegesprek, ook al hebben ze al je gegevens. Duidelijk: snel visitekaartjes laten drukken.

3. Verzorgde schoenen

Je voelde hem natuurlijk al aankomen, let ook op je schoenen die je aantrekt naar je sollicitatiegesprek. Deze bepalen een groot gedeelte van je eerste indruk. Lees hier wat je moet meten over het onderhouden en kopen van nette schoenen.

4. Kappertje pakken

Klinkt voor de hand liggend, maar je ziet er zó veel verzorgder uit als je recentelijk een kappertje hebt gepakt. Onze tip: doe het niet een dag, maar een week van te voren. Dan zit je haar perfect op lengte, zonder dat je ziet dat je naar de kapper bent geweest. Check de haartrends van 2019.

5. Ga niet over- of underdressed

Daarnaast heb je natuurlijk nog je outfit. Dat kan een pak zijn. In dat geval is het belangrijk dat je overhemd gestreken is en je pak gestoomd. Check onze tips voor het online kopen van een pak. Maar de tijden dat je naar ieder sollicitatiegesprek een pak aantrekt, liggen al jaren achter ons. Ga je solliciteren bij een hippe startup, dan ga je natuurlijk gewoon casual. Schat het in per bedrijf en check anders even iemand die bij een vergelijkbaar bedrijf werkt.

Hoe een sollicitatiegesprek niet moet

Kun je nog zo’n goede eerste indruk kweken tijdens je sollicitatiegesprek, na een paar foute opmerkingen kan die indruk de prullenbak in. Lees hier wat je NIET moet zeggen tijdens een sollicitatiegesprek.

Reageer op artikel:
5 tips voor een goede indruk tijdens je sollicitatiegesprek
Sluiten