Wees geen volger, met deze 5 tips bepaal jij je eigen kledingstijl

Natuurlijk is het voor de moderne man belangrijk om te weten wat de laatste trends zijn, maar dat betekent nog niet dat je alles zomaar moet kopiëren. Je bent uniek en dat zou je kledingstijl ook moeten zijn. Gebruik daarom deze 5 tips om je eigen kledingstijl te bepalen.

5 tips om je eigen kledingstijl te bepalen

Of je tips nodig hebt om je kledingstijl te bepalen? Nou, ja. We zien best veel mannen blind trends volgen en dan sla je de plank al snel mis. Of je nou op zoek bent naar het ultieme outfit tijdens je eerste date of de perfecte beach look, met deze adviezen bepaal jij je eigen kledingstijl.

Analyseer je lichaamstype

Niet iedere trend is gemaakt voor ieder lichaam. Een voorbeeld is de skinny jeans voor mannen. Die staan niet bij te korte en te gespierde benen, hoe graag je die spieren ook wil laten zien. Ook dunnen lange benen vragen om alles behalve een skinny jeans. Even belangrijk is je bovenlichaam. Als je een buikje hebt, koop je geen strakke trui. Oversized staat weer minder mooi bij smalle schouders. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maatje meer? Check hier de looks die bij je passen.

zalando, trends, eigen kledingstijl, geen volger

Vind een stijlicoon

Het leuke aan stijliconen is dat ze geen trends volgen, maar maken. Johnny Depp droeg al jaren geleden zonnebrillen met gekleurde glazen, nu vormen ze pas een trend. Onze stijlicoon komt uit eigen land: Michiel Huisman, immer gekleed in een ultiem outfit. Volg je stijlicoon niet blind, maar met zo’n voorbeeld ben je wel de trends voor.

Denk aan je levensstijl en baan

Hou bij het kledingstijl rekening met wat je doet. Daarbinnen kun je juist weer je eigen stijl creëeren. Als leraar op de middelbare school moet je er netjes uitzien, maar een pak gaat te ver. Een bankier draagt een driedelig pak, maar die kan zich weer onderscheiden met een flitsende das of pochet. Bekijk hoe je een originele zakelijke look creëert.

zalando, trends, eigen kledingstijl, geen volger

Kies de juiste kleuren

Als rood of geel in de mode is, betekent dat nog niet dat rood of geel jou ook daadwerkelijk staat. Kies voor kleuren die bij je passen. Ogen, huidtype, haar, met alles kan je rekening houden.

Warme tinten: als je makkelijk verkleurt in de zon en bruin of donkerblond haar hebt, passen warme tinten goed bij je.

Koele tinten: als je donker of grijs/wit haar hebt, een blekere huid en donkere ogen, dan passen koele tinten goed bij je.

Combineer oude met nieuwe trends

Trends volgen elkaar in rap tempo op, jij hoeft echt niet in dit tempo mee te gaan. Als alles wat je draagt volgens de nieuwste mode is, dan kom je weinig origineel over. Natuurlijk is het niet erg om een trend te volgen, maar hou het persoonlijk door ze te combineren met oudere trends. Dat maakt outlet shoppen zo leuk.

zalando, trends, eigen kledingstijl, geen volger

In samenwerking met Zalando

Reageer op artikel:
Wees geen volger, met deze 5 tips bepaal jij je eigen kledingstijl
Sluiten