Redactie
Redactie Netflix 4 jan 2019

Tip van redactie #25: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Mark: Gotham

4 seizoen, 22 afleveringen per seizoen
(4/5 sterren)

Op het gebied van series kijken ben ik hetzelfde als de NS: 9 van de 10 keer te laat. Gotham is een serie die stamt uit 2014 en is door ondergetekende pas in de eerste week van 2019 gekeken. Maar als ik er eenmaal mee begin, is de vergelijking met de NS nog steeds geldig: ik ga er namelijk als een trein doorheen.

Terwijl we ondertussen alle verhalen van Bruce Wayne als Batman hebben gehoord, pakt Gotham het net even anders aan. Dit verhaal begint namelijk niet op het moment dat Batman al een gevestigde naam is in de stad, maar start vanaf het moment dat de ouders van Bruce Wayne worden vermoord. Vanaf daar volgen we rechercheur Jim Gordon en zijn missie om van Gotham een veiligere stad te maken.

Ik moet eerlijk bekennen dat de eerste paar afleveringen van de serie mij niet direct wisten te pakken, maar wanneer je eenmaal in het verhaal zit kom je er niet meer uit. Een geweldig cast, een verhaal over een bekend personage dat je nog niet eerder hoorde en spanningen tot en met.

Als superhelden-fan had ik heel even geen behoefte om een held in actie te zien, maar was ik toe aan een lekkere politieserie. Dat Gotham de perfecte combinatie lijkt te zijn, is dan ook een understatement.

Gotham Season 1 Trailer

Gotham Season 1 now available to pre-order on Zavvi. Pre-order on Blu-ray: http://www.zavvi.com/blu-ray/gotham-season-1/11091270.html Pre-order on DVD: http://www.zavvi.com/dvd/gotham-season-1/11091269.html Video courtesy of Warner Home Entertainment.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #25: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten