Redactie
Redactie Netflix 4 jan 2019

Tip van redactie #25: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Leroy: Daredevil

Seizoen 3, 13 afleveringen
(4/5 sterren)

Ik heb veel gekeken de afgelopen week, maar ook veel content die niet echt de moeite waard bleek. Allereerst Bird Box, de gehypte film met Sandra Bullock in de hoofdrol. Plat, saai, niet verrassend, overdreven, onzinnig: aan negatieve superlatieven geen tekort. Ook Netflix Original Operation Finale viel tegen. Het verhaal over de ontvoering van Adolf Eichmann uit Argentinië, de architect van de holocaust, is best aardig (want: waargebeurd). De uitvoerig voelt een beetje slapjes.

Gelukkig verscheen er dankzij Daredevil weer een grote glimlach op mijn gezicht. Het derde en laatste seizoen (Netflix en Marvel hebben de samenwerking aan de wilgen gehangen) begon saai met een trage herstelperiode van Matt Murdock, nadat hij in The Defenders onder een gebouw terechtkwam en dood werd gewaand. Na aflevering vijf gaan alle remmen los en vormen emmers bloed, doodslag en lange knokpartijen de standaard.

Het is bad guy Wilson Fisk die het zooitje naar een hoger niveau tilt, met dank aan de fantastische vertolking door Vincent D’Onofrio. Kingping, zoals zijn bijnaam luidt, is misschien wel de meest verfijnde schurk uit de film- en seriegeschiedenis. Het is een genot om deze man aan het werk te zien. Na het eerste seizoen van Daredevil verscheen hij van de radar, maar in seizoen drie is kale boef weer terug. Steker nog: zijn terugkomst vormt de rode draad van het verhaal en heeft met veel vernuft vorm gekregen. Toch jammer dat dit het was voor Daredevil op Netflix, hoewel er nog een sprankeltje hoop is op een vervolg.

Marvel’s Daredevil: Season 3 | Official Trailer [HD] | Netflix

Missing for months, Matt Murdock (Charlie Cox) reemerges a broken man, putting into question his future as both vigilante Daredevil and lawyer Matthew Murdock. But when his archenemy Wilson Fisk (Vincent D’Onofrio) is released from prison, Matt must choose between hiding from the world, or embracing his destiny as a hero.

Reageer op artikel:
Tip van redactie #25: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten