Tip van de redactie #46: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Thomas: How to Sell Drugs Online (Fast) seizoen 1 (IMDb: 8.0)

6 afleveringen
(4/5 sterren)

Ben je op zoek naar een een serie die je snel tussendoor kunt kijken, maar dan wel met een goed doordacht verhaal? Check dan snel How to Sell Drugs Online (Fast). Een duitse Netflix Original over Moritz Zimmerman. Een tiener die besluit om drugs te gaan verkopen via het internet. Dit doet hij vooral om indruk te maken op zijn ex, die hem verlaten heeft nadat ze een jaar in Amerika gewoond heeft.

How to Sell Drugs Online (Fast) gaat dan ook meer over het leven van een tiener, dan over het handelen van drugs. Vaak zijn dit soort coming of age verhalen tenenkrommend, maar deze Duitse Original laat zien dat het ook kan zonder clichés. Daar zit ook meteen de grote kracht van How to Sell Drugs Online (Fast). De serie doet niet meer dan nodig is. Geen onnodige verhaallijnen of saaie scènes. Alles wat je ziet is functioneel en boeiend.

Hierdoor zijn de makers erin geslaagd om in weinig tijd een samenhangend en sterk verhaal neer te zetten, dat bovenal lekker wegkijkt. Zes afleveringen van een half uurtje of zelfs nog iets minder. Ze hadden dit verhaal ook in tien afleveringen van drie kwartier kunnen vertellen. Gelukkig hebben ze dat niet gedaan, want juist die effectieve manier van verhaalvertelling maakt How to Sell Drugs Online (Fast) zo ijzersterk.

How to Sell Drugs Online (Fast) | Trailer | Netflix

Moritz’s nerdy days are soon to be over when he decides to launch an online drug business with his best friend, Lenny. Coming May 31. Only on Netflix.

Reageer op artikel:
Tip van de redactie #46: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten