Tip van de redactie #46: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Syben: Dope (IMDb: 7.3)

3 seizoenen, 12 afleveringen
(4/5 sterren)

De nieuwe serie Dope op Netflix geeft een kijkje in het duistere en criminele leven van drugdealers over heel de wereld. Daar waar ik dit soort documentaires ken, wist ik enigszins wat ik kon verwachten. Wat mij echter verbaasde was de diepte tot waarin de documentaire crew kon doordringen in bepaalde organisaties. Van het tonen val alle wapens wapens en het verpakken van de drugs, tot het meereizen met ‘mules’ tijdens leveringen, ze waren overal bij.

Het beeld wat ik heb bij deze duistere markten, is dat het zich altijd afspeelt aan de andere kanten van de wereld. Niet bij mij om de hoek. Echter, richt een van de eerste episodes van de serie zich op Rotterdam, mijn woonplaats. Ook hier worden de verschillende dealers en hun business uitgelicht.

Een mooie inkijk op deze, voor mij, onbekende wereld en de gigantische schaal waarmee men zich hier over de gehele wereld mee bezig houdt. Zowel aan de ‘goede’, als ‘verkeerde kant’. Mooi beelden, interessante verhalen en veel inzicht maken dit een zeer goede documentaire op de drugswereld.

Netflix Documentary “Dope” Trailer Season 1 and 2 – Dutch Subs

Different opinions about this documentary. Some saying it’s fake, others say it’s real. It’s not a pro drugs or anti drugs tho, it does shows all sides. I would say, check it out.

Reageer op artikel:
Tip van de redactie #46: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten