Tip van de redactie #46: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Kevin: The Missing seizoen 1 (IMDb: 8.2)

8 afleveringen
(4/5 sterren)

Eén van de ergste dingen die een ouder kan overkomen – zo niet het ergste – is de verdwijning van een kind. In de fictieve serie The Missing overkomt het een Brits stel tijdens hun vakantie in Frankrijk in 2006: in een druk café verliest de vader heel even zijn zoon uit het oog, en dit is genoeg voor het jongetje om vermist te raken. De Franse politie schakelt een bijna gepensioneerde specialist in, Julien Baptiste. Vervolgens stuitert het verhaal heen en weer tussen heden (2014) en verleden (2006), want in 2006 slaagde men er niet in om de jongen te vinden. Maar wanneer er mogelijk nieuw bewijs wordt gevonden, bijten de vader en (de nu gepensioneerde) Julien Baptiste zich vast in de zaak.

Ook seizoen 2 en 3 van The Missing zijn te vinden op Netflix

Wat The Missing zo sterk maakt is de rauwe vertoning van emotie en de nuance. Ja, er zijn enkele toevalligheden en soms onwaarschijnlijkheden die plaatsvinden zodat het verhaal iets smeuïger is dan de werkelijkheid, maar buiten deze momenten om blijft het verhaal dicht bij de ouders. De psychische transformatie die teweeg wordt gebracht dankzij deze traumatische gebeurtenis, en de soms hartverscheurende gevolgen, zullen je geheid meeslepen. Als je het einde van de eerste aflevering hebt gezien, durf ik te wedden dat je meteen benieuwd bent naar de volgende.

The Missing: Launch Trailer – BBC One

SUBSCRIBE to the OFFICIAL BBC YouTube channel 👉 https://bit.ly/2IXqEIn LAUNCH BBC iPlayer to watch full BBC programmes online now 👉 https://bbc.in/2J18jYJ Programme website: http://www.bbc.co.uk/programmes/b04n9mtk A major new eight-part original British drama. #bbc

Reageer op artikel:
Tip van de redactie #46: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten