Tip van de redactie #45: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Thomas: The Big Bang Theory (IMDb: 8.2)

11 seizoenen, 255 afleveringen
(4/5 sterren)

Het is alweer twaalf jaar geleden dat de eerste aflevering van The Big Bang Theory op televisie verscheen. Toen nog een pilot waarvan niemand wist of het wat gingen worden. Een komedieserie over vier nerds die totaal verschillend zijn. Werkt dat? Nou, het feit dat de serie nu stopt na twaalf seizoenen zegt genoeg. Niet veel series houden het zo lang vol, dus dat verraadt al wel dat we te maken hebben met een ijzersterke serie.

Er waren wat opstartproblemen (seizoen 1 scoort 54% op Rotten Tomatoes), maar daarna groeide de serie uit tot een groot succes. Nu de eerste elf seizoen op Netflix zijn verschenen, ben ik de serie opnieuw gaan bingen en begrijp de kritiek wel. Het is wat stijf, traag en mist een diepere laag. In de seizoenen die volgen, leer je de karakters beter kennen en gaan de onderlinge relaties een grotere rol spelen.

Ook de scores op Rotten Tomatoes schoten vervolgens omhoog. De serie krijgt wat meer diepte en vooral Sheldon ontwikkelt zich tot de beste reden om deze serie te blijven kijken. Zo word je zonder dat je het doorhebt meegesleurd in deze serie en onderdeel van de excentrieke vriendengroep. Voor je het weet ben je een paar seizoenen verder.

The Big Bang Theory is gewoon één van de beste komedieseries van de laatste jaren en kijkt heerlijk weg. IJzersterke feel good met een vleugje wetenschap. Het is dan ook een absolute aanwinst dat de eerste elf seizoenen nu op Netflix staan.

The Big Bang Theory – Official Trailer (HD)

A woman who moves into an apartment next door to two brilliant but socially awkward physicists shows them how little they know about life outside of the laboratory.

Reageer op artikel:
Tip van de redactie #45: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten