Tip van de redactie #45: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

WANT aanrader: I Am Mother (IMDb: 6.8)

Netflix Original film
(4/5 sterren)

We hebben zowel op Manners als WANT veel over I Am Mother geschreven, een nieuwe Netflix Original, voor de film uit kwam. Veel potentie, maar uiteindelijk vallen de originele films van het platform vaak tegen. Plottwist: bij I Am Mother is dat niet het geval. Afgelopen week kwam ik eindelijk aan dit voortreffelijke stukje science-fiction toe.

De film gaat over een tienermeisje, de eerste generatie die is opgevoed door een robot, genaamd Mother. Die robot is ontworpen om de aarde opnieuw te kunnen bevolkeren nadat de mensheid is uitgeroeid. Opeens blijkt echter dat de twee helemaal niet alleen zijn, wanneer er een ander, zwaargewond, mens opduikt. Is de buitenwereld wel echt vergaan? Is de mensheid wel echt uitgeroeid? Opeens begint de tiener te twijfelen aan de goede bedoelingen van Mother.

I Am Mother weet op een onderhoudende manier de spanning vast te houden, mede dankzij de verrassend sterke rollen en acteerprestaties van de cast. Het concept is niet geheel nieuw, maar de uitvoering is verfrissend en verrassend genoeg om je vanuit het niks omver te blazen. Echt, liever dit, dan een peperdure doch uiteindelijk vrij zielloze Triple Frontier. Meer van dit, AUB!

I AM MOTHER | Official Trailer | Netflix

She’ll keep you safe. Watch I AM MOTHER on Netflix June 7, 2019. A sci-fi thriller about a teenage girl (Clara Rugaard), who is the first of a new generation of humans to be raised by Mother (Rose Byrne), a robot designed to repopulate the earth after the extinction of humankind.

Reageer op artikel:
Tip van de redactie #45: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten