Tip van de redactie #45: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Kevin: Stranger Things seizoen 3 (IMDb: 8.9)

8 afleveringen
(3/5 sterren)

Het is gigantisch populair dus de kans is groot dat je het sowieso gaat kijken. Mocht je nog twijfelen, bij dezen mijn advies: Stranger Things 3 is vermakelijk en zit weer prima in elkaar, maar er zitten wel haken en ogen aan dit vermaak. Als je Stranger Things kijkt om opgejaagd te worden of om enige vorm van spanning te voelen, dan ga je seizoen 3 niet zo boeiend vinden.

Waar het eerste seizoen een kinderlijk jaren tachtig avontuur combineerde met werkelijke horrordreiging (denk ‘The Goonies’ plus ‘The Thing’ of ‘It’), daar leunt het derde seizoen veel meer richting komisch avontuur.

Ja, er zijn enge wezens en er vinden allerlei ranzige dingen plaats, maar de angel is eruit. Het eerste seizoen plaatste de kinderen in een verschrikkelijke situatie waardoor het oprecht de vraag leek wie van de kinderen het zou overleven. Nu wandelen ze al grappend door de geheime basis van de vijand heen, en zijn ze veel meer bezig met elkaar dan met alle ellende om hen heen.

Wanneer de hoofdpersonen de dreiging niet serieus nemen, wordt het voor mij erg moeilijk om dat wel te doen. Zonde, want voor de rest is het een heerlijke jaren tachtig trip vol herkenbare clichés en onderhoudende plotlijnen. Maar het lijkt erop dat het nooit meer zo goed zal worden als het eerste seizoen.

Stranger Things 3 | Official Final Trailer | Netflix

It’s almost time. Stranger Things 3 premieres July 4. Only on Netflix. Watch Stranger Things, Only on Netflix: https://www.netflix.com/strangerthings SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with over 148 million paid memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Reageer op artikel:
Tip van de redactie #45: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten