Tip van de redactie #33: onze favoriete Netflix series en films om te bingen

Alrik: Weissensee (IMDb: 8.2)

3 seizoenen, 18 afleveringen
(4/5 sterren)

Soms verschijnt er een serie op Netflix die werkelijk steengoed is, maar totaal niet wordt gehyped. Weissensee is zo’n serie. Iedereen die de film Das Leben der Anderen heeft gezien, gaat heel erg blij worden van Weissensee. Juist, deze Duitse serie speelt zich eveneens af in het Oost-Berlijn van de jaren 80.

Weissensee mag dan nieuw zijn op Netflix, het eerste seizoen van de serie ging al in 2010 in première op de Duitse zender Das Erste. Inmiddels zijn er vier seizoenen. De serie gaat over een liefdesrelatie die twee totaal verschillende families in Oost-Berlijn bij elkaar brengt. De ene is de familie Kupfer, die een invloedrijke rol speelt in de ondersteuning van het communistische bewind. Vader Hans en oudste zoon Falk zijn allebei officier bij de Stasi en de jongste zoon Martin is politieman.

De familie Hausmann is juist een familie die zich verzet tegen alles wat met de Stasi en het Communisme te maken heeft. Moeder Dinja is portestzangeres en wordt in de gaten gehouden door de overheid, terwijl dochter Julia als ‘politiek onbetrouwbaar’ bekendstaat bij de Stasi. Martin Kupfer en Julia Hausmann worden verliefd op elkaar. Check ook deze 5 redenen om Weissensee te kijken op Netflix.

Weissensee Staffel 1 | Offizieller Trailer 2012 | Full HD

Ausgezeichnet u.a. mit Bambi,Deutschen Filmpreis, Adolf-Grimme-Preis Für Beste Serie (2x in Folge), Bester Schauspieler/in, Bestes Bühnenbild…. Die Serie “Weissensee” geht zurück in die 80er Jahre in der DDR: In sechs Folgen wird die Geschichte der Familien Kupfer und Hausmann aus Ost-Berlin erzählt.

Reageer op artikel:
Tip van de redactie #33: onze favoriete Netflix series en films om te bingen
Sluiten