Tinder was down en niet iedereen is daar blij mee…

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat Facebook de afgelopen tijd flink door het stof ging. Wat weinig mensen zich echter realiseren is dat Tinder veelal gebruik maakt van de Facebook’s services en nu het daar een beetje rommelt, ervoer een Tindergebruiker dat de app down was. Ineens was social media niet zo sociaal meer.

(A)social media

De datalek van Facebook zorgde voor de nodige ophef. Grote namen zoals Elon Musk hebben het social media platform reeds verlaten en hiermee ervaart Facebook een turbulente tijd. Het sociale netwerk is gewoonweg niet meer aantrekkelijk.

Facebook ontkent nog altijd dat het om datamisbruik gaat, maar heeft sindsdien de beveiliging wel flink aangescherpt. Dit tot groot ongenoegen van de Tinderaars onder ons (en dat zijn er nogal wat). Want vooral in de Verenigde Staten was het nagenoeg onmogelijk om op de dating service te komen.

Tinder is kapot!

Misschien heb jij het zelf meegemaakt. Vooral als je gisteren in wilde loggen leek het alsof je voor het eerst Tinder op jouw smartphone had gezet. Wilde je jezelf eenmaal aanmelden via Facebook dan kwam je in een loop terecht, waarin je Facebook oneindig vaak ‘toestemming’ kon geven om jouw profiel aan Tinder te koppelen.

Dus, de Tinder gebruikers zijn op z’n zachtst gezegd niet happy, maar wat voor comments zij achterlaten op Twitter zijn hilarisch.

Maar Tinder liet je niet hangen

De app kwam enkele uren later weer online, maar niet zonder enige slag of stoot. Toen de ‘gedupeerden’ hun geliefde app weer konden gebruiken, bleek het in veel gevallen dat al hun matches waren opgeheven. Tinder hield de moed er in ieder geval in en twitterde:

Voorkomen is beter dan genezen

Wij geven van tijd tot tijd nog wel eens Tinder tips en adviezen. Ditmaal kan wellicht worden opgeschreven als het beste advies tot nu toe.

Maak een nieuw profiel aan zonder Facebook. Die drempel ligt al snel laag als al jouw matches toch in rook zijn opgegaan. Volle zekerheid heb je nooit dat dit niet verbonden wordt aan Facebook aangezien je tijdens het aanmaken toch een telefoonnummer moet opgegeven. Het nummer wordt geverifieerd, dus fake numbers gaan niet werken. Volg dan alle stappen tot je klaar bent.

De berichtgeving over de mediaservice van Zuckerberg was op zijn allerminst positief, maar onze slimme broer van Want.nl heeft alle antwoorden op jouw Facebook vragen. Houd daar alle ontwikkelingen bij.

Reageer op artikel:
Tinder was down en niet iedereen is daar blij mee…
Sluiten