Time to Hunt trailer: Netflix gaat Parasite achterna met brute thriller

Nu Parasite de Oscar voor beste film heeft gewonnen zijn alle ogen op Zuid-Korea gericht. Dat land heeft de afgelopen decennia fantastische thrillers afgeleverd, vaak gedurfder en origineler dan de eenheidsworst die Hollywood doorgaans produceert. Maak kennis met Time to Hunt, een nieuwe topthriller die naar Netflix komt!

We hebben een lijstje voor je klaar staan met zeven briljante meesterwerken uit Zuid-Korea die je na Parasite absoluut gezien moet hebben. Nu komt Netflix met een nieuwe potentiële topper: Time to Hunt.

Time to Hunt

Dat is een thriller die uit ‘non-stop achtervolgingen’ bestaat. Vier vrienden worden achtervolgd door een anonieme seriemoordenaar, terwijl ze hun gevaarlijke plan uitvoeren om een nieuw leven te beginnen in Hawaï. Daar hebben ze geld voor nodig, maar Jun-seok heeft na drie jaar gevangenisstraf het perfecte criminele plan. Klein probleem: ze worden dus achtervolgd door een moordenaar, en niemand weet waarom.

Topcast

De film bestaat uit een topcast, al zullen de namen Westerse filmfans niet zoveel zeggen. Lee Je-hoon (Architecture 101, Signal), Ahn Jae-hong (Be Melodramatic, Reply 1988), Choi Woo-shik (Okja, Parasite), Park Jeong-min (Svaha: The Sixth Finger, Dongju: The Portrait of a Poet) en Park Hae-soo (Prison Playbook, Persona) spelen een rol in Time to Hunt. Stuk voor stuk sterren in Zuid-Korea, met rollen in films met een IMDb-score waar je U tegen zegt.

Time to Hunt Netflix
(Afbeelding: Sidus Pictures / Netflix)

Uitstekende recensies

Time to Hunt ging vorige maand in première tijdens het prestigieuze Berlin Film Festival. Het was de eerste keer dat een Koreaanse film die eer kreeg. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van 83 procent. The Hollywood Reporter prijst de thriller als een “tour-de-force oefening in non-stop spanning”.

Ook filmjournalist Carmen Paddock is zeer enthousiast: “Time to Hunt speelt voortdurend met je verwachtingen, waardoor zowel de bloeddruk als de tevredenheid van de kijker naar een hoger niveau worden getild.” Volgens Variety duurt het even voor de film op gang komt, maar wordt er vervolgens tijdens de spectaculaire achtbaanrit ook niet meer op de remmen getrapt.

Release op Netflix

Het idee was dat de thriller vervolgens in de Zuid-Koreaanse bioscopen zou gaan verschijnen, om vervolgens wereldwijd uitgebracht te gaan worden.

Door de huidige crisis gaan die plannen niet door, en komt de topfilm op 10 april direct exclusief naar Netflix. Goed nieuws dus! Hieronder kun je de trailer van de Netflix-film checken, inclusief Engelse ondertiteling natuurlijk.

Reageer op artikel:
Time to Hunt trailer: Netflix gaat Parasite achterna met brute thriller
Sluiten