Timberland: van de classic boots tot veelzijdige collectie

Timberland; de Amerikaanse schoenenfabrikant die groot is geworden dankzij de iconische gele boots aan de voeten van hip hop-legendes als Wu-Tang Clan, Mobb Deep en DMX. Hoewel de boots nog altijd ongeĆ«venaard populair zijn, heeft de Amerikaanse schoenenfabrikant een stuk meer in z’n mars. Aanschouw het veelzijdige gezicht achter de tijdloze klassieker.

Aan de basis van elke schoen die uit de Timberland fabriek rolt, staat het veertig jaar oude basisbeginsel van het bedrijf centraal: kwaliteit. De kenmerkende boots zijn van origine immers ontwikkeld om de hardwerkende arbeider te voorzien van droge en warme voeten.

Netjes

In elke schoen uit de huidige collecties vind je die filosofie terug, zonder in te leveren op smaak en stijl. Zo liepen wij tegen de Naples Trail Knit Oxford aan. Een moderne herenschoen uit de Sensorflex-collectie die naadloos aansluit bij onze smaak. Draag ‘m onder een casual pak of simpelweg onder een jeans.

De kwaliteit van deze schoenen zit hem, naast een verfijnde afwerking in katoen en leer, vooral in de drietrapszool (Sensorflex Comfort System). De lagen zorgen van binnen naar buiten voor demping, ondersteuning en flexibiliteit. Gevolg: de schoenen lopen als een zonnetje en zijn onverwacht licht. We hebben het helaas weleens anders meegemaakt bij een nette schoen.

Boots

Naast de nette schoen, pronkt de schoenenfabrikant nog altijd met een verscheidenheid aanĀ boots. Een succesformule kun je immers wel updaten, maar moet je niet veranderen. Zo viel ons oog op de Brewstah Deconstructed Boot. Een flinke schoen waarmee je de Hollandse stormen met gemak trotseert, terwijl ze pronken onder je outfit. De Brewstah is qua verschijning iets subtieler dan zijn iconische broer, maar maakt alsnog indruk door z’n formaat en Sensorflex-zool.

 

Misschien niet het eerste model wat in je opkomt, maar dare to be original. Zeker in combinatie met een strakke jeans en licht overhemd komen deze leren boots mooi tot zijn recht. Of, met flinke knipoog naar de geschiedenis, kun je ze eren door te combineren met een hoodie van de legendarische Wu-Tang Clan. ‘Rough like Timberland wear, yeah // Me and the Clan, and you’re the Landcruisers out there // Peace to all the crooks, all the brothers with bad looks. ‘

Reageer op artikel:
Timberland: van de classic boots tot veelzijdige collectie
Sluiten