Timberland viert 45-jarig jubileum met de ultieme boots voor deze winter

Als je naar buiten kijkt, zou je bijna vergeten dat de winter al begonnen is. Het koudste seizoen kent dit jaar een zachte start, maar laat je niet voor de gek houden. Het kwik gaat gegarandeerd dalen tot onder het nulpunt en winterse neerslag kan niet uitblijven. Daar moet je op voorbereid zijn. Geestelijk, maar vooral fysiek. Tijd om je wintergarderobe een upgrade te geven en daarbij hoort natuurlijk een nieuw paar boots van Timberland.

We kennen de iconische gele boot allemaal. Je ziet ze overal en als stijlvolle man kun je eigenlijk niet zonder een paar van deze stevige stappers. Ze zijn namelijk niet alleen warm en praktisch, maar bovenal een statement. Timberlands maken je winterse outfit helemaal af. Dit was toen het welbekende schoenenmerk begon met het maken van de Yellow Boot wel anders. Toen was de schoen namelijk nog niet bedoeld om op te vallen op de catwalk.

Van werkschoen naar stijlicoon

Het doel van Timberland was niet om een stijlvolle iconische schoen te maken, maar een weerbare boot voor de hardwerkende inwoners van New England. Functionaliteit en vakmanschap staan voorop. Vroeger, maar vandaag de dag nog steeds. Net als bij de eerste Yellow Boot maken ze nog steeds gebruik van hoogwaardig nubuckleer en andere materialen. De oersterke en waterdichte schoen van toen is amper veranderd. Alleen de manier waarop we naar deze schoen kijken is anders.

Dit gebeurde vanaf de jaren ‘70. De Yellow Boot had zich inmiddels bewezen als oerdegelijke werkschoen en het werd dus tijd voor de volgende stap. Het gepassioneerde salesteam trok de stoute schoenen aan en ging de wijde wereld in om mensen kennis te laten maken met Timberland. Met succes! Grote warenhuizen zoals Bloomingdale’s en Saks Fifth Avenue besloten de werkschoen in de etalage te plaatsen. Niet als werkschoen, maar als mode. Vanuit daar groeide de Yellow Boot uit tot een waar stijlicoon.

De 45th Anniversary Boot van Timberland

Inmiddels is de schoen waar het allemaal om gaat 45 jaar oud geworden. Nog steeds een stijlicoon en bovenal nog steeds een schoen die je niet in de steek laat. Hoe zwaar de winter ook gaat worden, Timberland has your back. Dat moet gevierd worden en daarom komen ze met een speciale Celebrate The Icons collectie. Onderdeel daarvan is de ultieme schoen voor deze winter: de 45th Anniversary Boot.

Dit is de iconische 6-inch boot die je kent, maar dan net even wat feestelijker. Zo is hij uitgerust met een saffierkleurige kraag en tweekleurige veters. Natuurlijk mag ook het jubileumlogo niet ontbreken. Deze vind je niet alleen op de hangtag, maar ook op de tong. Het resultaat is een stijlvolle ode aan de schoen waar het allemaal mee begon 45 jaar geleden.

Klaar voor de echte winter

Dus mocht je deze winter stijlvol door willen komen, zonder koude voeten te krijgen? Dan mag een paar van deze iconische Timberlands niet ontbreken. Je vindt ze hier in hun eigen webshop.

In samenwerking met Timberland

Reageer op artikel:
Timberland viert 45-jarig jubileum met de ultieme boots voor deze winter
Sluiten