Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 18 sep 2018

Apple CEO Tim Cook reageert op de hoge prijzen van de nieuwe iPhone

De Apple iPhone-reeks begint bij een respectabele 449 dollar. Als je als consument echter één van de nieuwste op de iPhone X-geïnspireerde modellen wilt hebben, liggen de prijzen een stuk hoger, tussen 749 en 1.449 dollar in de VS. Probeer één van Apples nieuwste apparaten in Europa aan te schaffen en het bedrag schiet zo naar de duizend euro. Voor de meest uitgebreide opties moet je de portemonnee echt trekken, deze kost namelijk meer dan 1.600 euro.

Na de aankondigingen tijdens het Apple event lichtte Apple-CEO Tim Cook, in een interview met Nikkei, de nogal steile iPhone-prijzen van Apple toe en legde ook het denkproces achter de release van de nieuwe iPhone Xs Max en de Xr uit.

De iPhone bereikbaar voor iedereen

Volgens CEO Tim Cook begrijpt Apple dat het budget voor wat men voor een smartphone wenst te betalen per persoon verschillend is. Het uiteindelijke doel is echter om iedereen in staat te stellen om een toestel van Apple aan te schaffen, iets dat wordt bereikt door de iPhone 7 aan te bieden voor 449 dollar en de meest recente iPhone 8 voor 599 dollar. Het bedrijf erkent echter ook dat bepaalde klanten toegang willen tot de X-functies tegen een betaalbare prijs, en dat is waar de Xr om de hoek komt kijken. Hoewel de functies mogelijk niet helemaal op één lijn liggen met de nieuwe iPhone Xs, bevat de smartphone nog steeds de dezelfde A12 Bionic-chip. Bovendien, in de hoop nog meer klanten aan te trekken, is de smartphone verkrijgbaar in een breder kleurenpalet.

Innovatie als meerwaarde

Met betrekking tot het bestaan ​​van de iPhone Xs lijkt innovatie de belangrijkste drijvende kracht achter zijn creatie. Volgens de CEO is er een voldoende grote groep mensen die niet alleen de innovativiteit van Apple kunnen waarderen, maar die ook bereid zijn daar voor te betalen. Evenzo is de Xs Max gericht op mensen binnen hetzelfde segment die gewoon een groter apparaat willen hebben.

De ultieme Apple doelgroep

Op een laatste opmerking over de iPhone verklaarde de CEO dat de rol van hun toestel in het afgelopen decennium veel groter is geworden binnen het leven van mensen. Dit is dan ook de reden waarom bestaande klanten bereid zijn hogere prijzen te betalen voor de nieuwste apparaten van Apple, of het nu de nieuwe iPhone of andere producten van het bedrijf zijn, zoals de Apple Watch of iPad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Phone Arena

Reageer op artikel:
Apple CEO Tim Cook reageert op de hoge prijzen van de nieuwe iPhone
Sluiten