Pim Jansen
Pim Jansen Life 3 dec 2020

TikTok onthult top 10 songs van 2020: wat doen we de kids van nu aan?

TikTok heeft de 10 populairste songs van 2020 onthuld. Dit is waar de kids en tieners van tegenwoordig op dansen, terwijl ze de teksten een voor een opdreunen.

Wij weten heel weinig van TikTok, behalve dat het een krankzinnig populair sociaal medium is onder jongeren. Ze doen dansjes, playbacken, voegen wat effecten toe en delen dit.

Megan Thee Stallion, Cardi B en de rest

Oké, TikTok gaat verder dan alleen dansen en playbacken, maar het is wel de hoofdmoot. De meeste gebruikers zijn zestien jaar of jonger, op een handjevol verdwaalde influencers en wanhopige volwassenen na. Veel jonge kinderen mogen de app gebruiken op de smartphone van hun ouders en zingen teksten van songs mee waarvan ze vaak geen weet hebben waar die over gaan. In de top 10 van 2020 staat onder meer WAP (Wet-Ass Pussy) van Cardi B en Megan Thee Stallion.

@scottyhubs

WAP Dance but with a Dog 😂 #MeTime #wap #dog #fyp

♬ WAP(feat. Megan Thee Stallion) – Cardi B

Kijk er niet vreemd van op als je jouw neefjes en nichtjes op een verjaardag ‘Whores in this house. There’s some whores in this house‘ (zomaar een zinsnede uit WAP) hoort zingen, terwijl ze hurkend dansen en in de selfiecamera van hun smartphone kijken. Om rustig verder te gaan met ‘Yeah, yeah, yeah, yeah. Yeah, you fuckin’ with some wet ass pussy‘. Hoe ga je daarmee om? Je kunt de youngsters het best maar gewoon vragen of ze wel weten wat dat betekent. Als je dit uitlegt, zeggen ze hopelijk ‘gatsie’ en letten ze voortaan misschien iets beter op. Al lijkt de wens hier vader van de gedachte.

Top 10 songs op TikTok in 2020

De volledige top op 10 populairste songs op TikTok in 2020 bestaat uit de onderstaande nummers.

Niet alle nummers uit de TikTok Top 10 van 2020 zijn zo vulgair als WAP van Megan Thee Stallion en Cardi B. Maar als je de teksten erop naleest, kun je voorzichtigjes concluderen de TikTok-generatie opgroeit met niet de meest kindvriendelijke opvattingen. Dat is uiteraard van alle tijden: wij luisterden op 11-jarige leeftijd al naar Nirvana en gangsterrap en snapten destijds ook maar weinig van de depressieve dan wel opruiende teksten. We deelden daarbij alleen niet die twerk-video, die voorgoed vast kwam te liggen op internet.

🙈 Check ook: De Disney-versie van Cardi B’s WAP vernietigt al je jeugdherinneringen

Reageer op artikel:
TikTok onthult top 10 songs van 2020: wat doen we de kids van nu aan?
Sluiten