Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Tiger King fans overspoelen voormalige dierentuin van Joe Exotic

De docuserie Tiger King was en is een enorme hit, maar werd ook flink bekritiseerd. Vooral omdat de serie te weinig zou benadrukken hoe slecht Joe Exotic en Co. met hun dieren omspringen, hoe crimineel ze wel niet zijn. Als kijker weet je dat ook wel, maar tijdens het kijken van de Netflix Original verdwijnt dat besef door al het vermakelijke drama naar de achtergrond.

Terwijl we het wel over echt dierenleed hebben. Geen fictie. Je zou dan ook hopen dat fans na het kijken van Tiger King juist niks met dergelijke parken te maken willen hebben. Of althans, niks met shady parken zoals die van Joe Exotic. Je raadt het al: dat is allerminst het geval.

Fans overspoelen Tiger King Park

In de staat Oklahoma mag men weer de deur uit, sinds kort. Dat heeft ertoe geleidt dat grote hordes fans deze week Tiger King Park kwamen bezoeken. Precies: het voormalige G.W. Exotic Animal Park, uit de Netflix serie Tiger King. Joe Exotic is al lang niet meer de eigenaar, maar toch willen fans blijkbaar het park met hun eigen ogen zien.

Een gevalletje “There is no such thing as bad publicity”. Ja, de documentairemakers hadden nog kritischer naar het park kunnen kijken, maar het resultaat blijft helaas dat veel meer potentiële fans in aanraking komen met dergelijke parken, waarbij ze het dierenleed al snel uit het oog verliezen.

Geen afstand

Het resultaat? Sinds de heropening deze week zijn er al duizenden bezoekers in het Tiger King Park geweest. Ondanks de ook in Amerika geldende maatregelen stonden ze dicht op elkaar in rijen, schouder aan schouder bij het aaien van de welpjes en in volgepropte ruimtes. Vaak zonder masker. Aanwezige toeschouwers spreken van een “overspoeld park”.

Bezoekers konden eigenaren Jeff Lowe en zijn vrouw Lauren ontmoeten, uit de serie, evenals ‘huurmoordenaar’ Allen Glover. Ook Netflix-held Erik Cowie was aanwezig, de dierenvriend met het lange haar uit de documentaireserie.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een tv-serie over Tiger King, met niemand minder dan Nicholas Cage in de hoofdrol als Joe Exotic.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CBR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Tiger King fans overspoelen voormalige dierentuin van Joe Exotic
Sluiten