Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 15 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix-hit Tiger King komt terug als comic

Voor fans van Marvel of DC Comics en de Netflix-documentaireserie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness komen binnenkort twee favoriete werelden samen. Er komt een comic.

Jawel, Joe Exotic krijgt een stripversie. Er wordt gewerkt aan een comic rond de Netflix-serie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness. Dat heeft uitgeverij Tidalwave Productions uit de doeken gedaan.

Tiger King-comic van Michael Frizell

De comic wordt geschreven door Michael Frizell, die aan persbureau Reuters laat weten dat het nog best een uitdaging was om zijn verhaal te vinden, omdat er zoveel in de Netflix-documentaire gebeurt gebeurt.

“Dat verzin je niet”, zegt hij over Tiger King: Murder, Mayhem and Madness, dat onder meer een jarenlange vete volgt tussen de eigenaar van een tijgerpark (Joe Exotic) en de beheerder van een wildopvang (Carole Baskin). “Ik had nooit gedacht dat ik research zou doen voor een comic als deze.” Het stripboek wordt uitgegeven door Tidalwave Productions.

De documentaireserie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness werd erg populair tijdens de uitbraak van het coronavirus, waardoor veel mensen noodgedwongen thuis zaten. Volgens Netflix keken in de eerste tien dagen waarop de docu-reeks beschikbaar was alleen in de VS al 34 miljoen mensen naar de show. In Nederland staat de bizarre serie in de top 3 best bekeken series van afgelopen maand. Wanneer de comic uitkomt, is nog niet bekendgemaakt.

Nieuwe aflevering Tiger King op Netflix

Vanaf vandaag (15 april) is er overigens een extra aflevering op Netflix te zien als toegift op Tiger King: Murder, Mayhem and Madness. Joel McHale interviewde John Reinke, Joshua Dial, John Finlay, Saff, Erik Cowie, Rick Kirkman, Jeff en Lauren Lowe en andere mensen die betrokken waren bij de serie. In de extra aflevering zie je ook hoe het nu met de potpourri aan bizarre personages gaat. Lees hier meer.

Liever een Nederlandse comic? Spinneman, Rauwe Bonk en meer Nederlandse Avengers van Hip Comics

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP/Manners

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Netflix-hit Tiger King komt terug als comic
Sluiten