Redactie
Redactie Advertorial in archief 7 september 2016

Thuis tappen maakt van bier drinken weer iets moois

Bier verenigt mannen al eeuwen. Bier is een verbinder, een garantie voor mooie momenten. Dat is al zo als je een flesje opentrekt en met je maten proost. In de bar heeft het geheel nog net wat meer cachet, maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten.

Met een thuistap zou je theoretisch het beste van twee werelden kunnen verenigen: de intimiteit van vrienden onder elkaar thuis met het heerlijke van een vers getapt biertje van de bar. Is zo’n thuistap het overwegen waard? Heineken speelt al geruime tijd op deze behoefte in met The SUB. Die is er nu in limited edition: de Riviera.

Esthetiek is belangrijk

Apparatuur ontkomt ook niet aan de esthetische toets: haal je een apparaat in huis, dan moet dit apparaat er gelikt uitzien. Zeker in het geval van een thuistap, die je niet ergens in een hoekje weg wilt moffelen maar gewoon in jouw keuken, eetkamer, mancave of tuin neer wilt kunnen zetten. De Riviera Edition heeft een extra chique sausje: statig wit met houten accenten. Dat maakt deze tap tot een conversation piece: zelfs als-ie uitstaat, valt-ie op.

Als een magneet

Je ziet al snel wat het doet, The SUB in huis: mannen voelen zich ertoe aangetrokken. Wanneer je de eerste TORP (het vat met bier waaruit je tapt) in The SUB laadt, verzamelen je vrienden zich verwachtingsvol rondom de tap. Hoe je het ook wendt of keert: dit is toch net even wat specialer dan een flesje of een blikje opentrekken. Niet dat daar iets mis mee is, maar als je een mooi moment aan het bouwen bent, dan past The SUB beter bij dit gevoel dan een kratje of sixpack.

Over die kratten en sixpacks gesproken: de TORPS kennen een belangrijk voordeel: ze zorgen voor heel wat minder gesleep. Met een paar koude TORPS in je koelkast heb je genoeg bier voor een fijne avond gamen, film kijken of bijpraten met je vrienden. Bijkomend voordeel is dat je geen lege flesjes hoeft te verzamelen

Je kunt natuurlijk niet ontkennen dat bier drinken best een gewoon iets is geworden. Tof aan The SUB is dat-ie van bier drinken weer ‘een ding’ maakt. Het wordt weer een moment, iets waar je naar uitkijkt. Grappig hoe dat werkt: het zit kennelijk toch in de aard van mannen: als er een tof apparaat aangaat, dan gebeurt er iets. Als dat ‘iets’ dan ook nog met bier te maken heeft, tja, dan is het raak, natuurlijk.

Allemaal bartenders

Het effect op een avondje met vrienden is al snel duidelijk: ineens wil iedereen een rondje doen en voor iedereen bier tappen. Je maten zijn ineens volleerd bartender en claimen allemaal het beste biertje te kunnen tappen uit The SUB.

Het moet natuurijk wel smaken

Allemaal leuk en aardig, maar waar het natuurlijk om gaat is: smaakt dat bier een beetje? Allereerst is het tof om te weten dat er voor ieder wat wils is: Heineken heeft natuurlijk meerdere merken en daarom kun je kiezen of je The SUB laadt met een TORP:

  • Heineken
  • Affligem
  • Desperados
  • Birra Morreti
  • Amstel Radler

De smaak: zoals je ‘m verwacht in de kroeg, maar dan heerlijk thuis.

In samenwerking met Heineken

Reageer op artikel:
Thuis tappen maakt van bier drinken weer iets moois
Sluiten