Three Christs trailer: Peter Dinklage en Richard Gere als Jezus

Het moet een rare gewaarwording zijn voor acteurs: films die pas jaren na de opnames zijn voltooid uitgebracht worden. De film Unicorn Store van Brie Larson maakte bijvoorbeeld al in 2017 zijn debuut op filmfestivals, maar Netflix slingerde de indiefilm pas in 2019 online.

Geduld is een schone zaak

Niet geheel toevallig precies op het moment dat ze schitterde in Captain Marvel. Opeens was Unicorn Store een publiekstrekker, waar het in 2017 een aardige indiefilm met een relatief onbekende actrice zou zijn geweest. Je debuut maken op een filmfestival is één ding, maar dan moet je nog wel een distributeur vinden.

Studio’s gebruiken dat soort festivals om in contact te komen met kopers. Ook streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime shoppen als de malle op filmfestivals waar indiefilms in première gaan. Een effectieve manier om goedkope pareltjes te scoren. Sommige films stranden echter daar, om vervolgens jarenlang wereldwijd tevergeefs rondgeshopt te worden.

Three Christs

Hetzelfde gebeurde bij Three Christs, een nieuw drama dat al in 2017 in première ging tijdens het Toronto Film Festival. Na twee jaar is er eindelijk een Amerikaanse distributeur gevonden. De film zal vanaf januari in de Verenigde Staten in de bioscopen draaien. Over een Nederlandse release is nog niks bekend, maar die zal ongetwijfeld snel volgen.

Althans, daar hopen we op, want de eerste volledige trailer belooft een volstrekt origineel en fascinerend verhaal. Three Christs vertelt het waargebeurde verhaal van een bizar experiment in een Amerikaans ziekenhuis, dat plaats vond aan het einde van de jaren vijftig. 1959, om precies te zijn.

Dokter Alan Stone (Richard Gere) behandelde daar drie patiënten die zeker wisten dat ze Jezus Christus zijn. De paranoïde en schizofrene patiënten worden gespeeld door Peter Dinklage, Walton Goggins en Bradley Whitford. Niet de minste namen dus.

Stone besloot ze niet te behandelen met elektroshocktherapie, wat toen heel normaal was, maar ze in een kamer te stoppen en met ze te praten. Het doel? Ze elkaar laten confronteren met hun waanbeelden. Volgens de eerste recensies leidt dat tot een indringende film over empathie, emoties en vooral met een hoop duistere humor. Laat die Nederlandse release maar komen!

Reageer op artikel:
Three Christs trailer: Peter Dinklage en Richard Gere als Jezus
Sluiten