Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 21 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Marvel Phase 4: Thor wordt een vrouw en meer hot nieuws

Na de eerste vrouwelijke 007 verwelkomen we nu de eerste vrouwelijke Thor. Dat lees je goed, die ruige bebaarde man met een hamer wordt een vrouw. Dat en meer Marvel Phase 4-nieuws werd uit de doeken gedaan tijdens Comic Con.

Je leest het goed, Thor wordt een vrouw

Dit weekend weekend is San Diego weer het decor voor fanbeurs Comic Con. Het grootste nieuws s in Thor 4 zien we voor het eerste een vrouwelijke Thor. Natalie Portman zal die rol op zich nemen. In twee eerdere films was de vrouw nog zijn vriendin Jane.

Marvel heeft de fanbeurs Comic-Con aangegrepen om duidelijk te maken dat er een leven is na Avengers: Endgame. De namen, cast en logo’s van de films die de studio in 2020 en 2021 gaat uitbrengen zijn gepresenteerd. Er is ook uit de doeken gedaan welke uitbreiding de fans mogen verwachten in Marvel Phase 4.

Marvel phase 4

Marvel Phase 4 begint 2020 met Black Widow waarin we Scarlett Johansson zien in haar eerste solo-film voor Marvel. Net als Thor dus ook een vrouw als superheld, we beginnen een trend te voelen. In november is het de beurt aan The Eternals. De film over de avonturen van een groep onsterfelijke ruimtewezens heeft een cast met onder andere Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani en Salma Hayek. Lees hier meer over die filmreeks, die als ‘de nieuwe Avengers’ wordt gezien.

Angelina Jolie neemt haar hoofdrol in The Eternals in ieder geval serieus. Aan de aanwezige fans beloofde ze ziel en zaligheid in te zetten. “We weten wat we jullie verschuldigd zijn, dus we gaan allemaal keihard werken”, aldus de kersverse superheldin die we veel gaan terugzien in Marvel Phase 4.

Jane promoveert

Andere films die Marvel voor 2021 op de agenda heeft staan zijn Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Deze film zal in februari 2021 te zien zijn. Ook het vervolg op Doctor Strange staat gepland voor de maand mei in 2021. Het jaar wordt vervolgens afgesloten met de release van Thor 4 waarin we actrice Natalie Portman voor het eerst als de vrouwelijke Thor kunnen aanschouwen. Portman ziet daarmee dat haar karakter promotie heeft gemaakt, nadat ze in twee eerdere films slechts de vrouw van Thor was. “Het voelt best wel goed. Ik wilde die hamer altijd al oppakken”, zei de actrice op het podium.

Oscar-winnaar Mahershala Ali is Blade

Op het moment dat de aanwezige fans dachten dat ze alles wel hadden gezien, bleek dat Marvel nog een verrassing in petto te hebben. Uit het niets verscheen tweevoudig Oscar-winnaar Mahershala Ali op het podium, waarna hij een Blade-baseballcap opzette. De boodschap was duidelijk: geen Wesly Snipes, maar Mahershala Ali zal in de huid van de daywalker kruiper. Dat is op zich al bijzonder, niemand had namelijk verwacht dat de Blade-serie nieuw leven zou worden ingeblazen. Daarnaast had Marvel-president Kevin Feige nog meer nieuws voor de aanwezige fans: er komt inderdaad een nieuwe Fantastic Four en zowel Black Panther als Captain America krijgen een vervolg.

Nieuw record voor Avengers: Endgame

Met meer dan twintig films die onder de paraplu van Marvel Cinematic Universe zijn uitgebracht kan het bedrijf terugkijken op een bijzonder succesvolle geschiedenis. De films waren samen goed voor een omzet van meer dan 20 miljard euro. Het grootste deel is afkomstig van Avengers: Endgame, waarin Thor geen vrouw, maar een te dikke dronkenlap was. Avengers: Endgame betreft zal de komende dagen nog een record breken. Na tien jaar wordt eindelijk Avatar van de troon gestoten als meest succesvolle film ooit. Overigens houdt het daar niet mee op voor Marvel. Voor Disney, waar Marvel onder valt, zal men een aantal nieuwe series gaan produceren zoals Loki, Hawkeye en de geanimeerde What If. Alle drie zullen worden vertoont op de nieuwe streamingdienst van Disney.

Wat vind jij ervan dat Thor een vrouw wordt in Marvel Phase 4? Laat het weten in de comments in de onderstaande Facebook-post.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

NOS

Reageer op artikel:
Marvel Phase 4: Thor wordt een vrouw en meer hot nieuws
Sluiten