Thor-regisseur Taika Waititi scoort op YouTube met absurde lijst acteurs

Het was fascinerend om de afgelopen jaren de explosieve groei van Taika Waititi in de gaten te houden. Voor What We Do in the Shadows was hij al bekend in Australië, maar zijn echte doorbraak kwam pas de laatste vier jaar.

Spoel de band even door naar 2020 en je hebt een regisseur die een Star Wars film gaat doen, afleveringen van The Mandalorian heeft gedaan, twee films voor Marvel op zijn CV kan zetten en voor Netflix het creatieve genie is achter een megadeal rondom het werk van Roald Dahl.

Taika Waiti scoort

Best knap, voor een tamelijk onbekende regisseur uit Australië die in 2014 pas doorbrak met een relatief succesvolle indiefilm. Binnenkort gaat hij dus twee geanimeerde adaptaties van de kinderboeken van Roald Dahl regisseren, voor Netflix.

Althans, als Hollywood weer uit zijn huidige winterslaap mag ontwaken. Iedereen zit thuis, sets zijn gesloten. In afwachting van betere tijden heeft Waititi besloten om vanuit zijn huis voor het goede doel voor te gaan lezen uit James and The Giant Peach. Oftewel, De Reuzenperzik in het Nederlands.

Voorlezen voor het goede doel

Het resultaat is een YouTube-serie van 10 afleveringen, waarmee de regisseur geld ophaalt voor Partners in Health. De eerste twee delen staan al online. Het valt meteen op wat voor absurde lijst aan grote namen Waititi heeft weten te strikken.

Absurde lijst met grote namen

Hij doet het voorlezen namelijk niet in zijn eentje. Het aantal grote acteurs dat hem te hulp schiet is ronduit absurd:

Denk onder andere aan Chris Hemsworth, Ryan Reynolds, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Meryl Actual Streep, Tessa Thompson, Cara Delevingne, Beanie Feldstein, Olivia Wilde, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Eddie Redmayne, Kumail Nanjiani, Ruth Wilson, Lupita Nyong’o, Josh Gad, Liam Hemsworth, Nick Kroll en Billy Porter.

Alleen die interactie tussen Waititi en zijn gasten maakt de serie al het checken waard. Tevens blijkt de Star Wars-regisseur een fantastische voorlezer, waarbij hij er niet voor terugdeinst om op hilarische wijze de meest absurde gezichten te trekken.

Het helpt overigens ook dat De Reuzenperzik na al die jaren ijzersterk blijft. Ja, ook voor volwassenen! Er komen overigens drie afleveringen per week uit, dus voorlopig ben je nog even zoet.

 

Reageer op artikel:
Thor-regisseur Taika Waititi scoort op YouTube met absurde lijst acteurs
Sluiten