Alrik de Jong
Alrik de Jong Life 26 nov 2020

Thierry Baudet slaat om zich heen bij Beau en Twitter gaat los

Thierry Baudet zat gisteravond bij Beau aan tafel. De labiele krankzinnigheid binnen het Forum voor Democratie hield hem daarbij niet tegen. Lef heeft hij in ieder geval wel. Beau van Erven Dorens introduceerde het item met de ‘Huil van Minverva’. De aspirant lijstrekker van zijn eigen partij kroop in de slachtofferrol, sloeg om zich heen en uiteraard ging Twitter los.

Je kunt zeggen van corona wat je wilt, maar als televisiekijker heb je de laatste tijd niets te klagen. Eerst al de Amerikaanse verkiezingen, die wegkeken als een WK-finale van vijf dagen lang. Nu is er de soap binnen het Forum voor Democratie, die geen scriptschrijver van Netflix zou kunnen bedenken.

De soap die Forum voor Democratie heet

Een korte samenvatting van de afgelopen paar dagen. Thierry Baudet stapt onder druk van het partijbestuur op als lijsttrekker en later ook als partijvoorzitter. Jonge vriendjes met nazisympathieën, onverantwoord gedrag als boegbeeld en ontoelaatbaar gedrag op partijbijeenkomsten zijn de redenen voor de druk vanuit het bestuur. Niet veel later stappen ook Theo Hiddema en Paul Cliteur op.

Nieuwe leden ruiken de macht. Annabel Nanninga publiceert een vernietigende brief en wil de oprichter van de partij royeren, Joost Eerdmans zegt klaar te zijn voor het lijsttrekkerschap. Nicki Pouw-Verweij laat weten wat er achter de schermen is gezegd door de partijleider. De sloten van het partijkantoor worden vervangen, niemand weet door wie. Emailadressen worden geblokkeerd, wachtwoorden van Twitter-accounts gewijzigd. En dan de grootste plottwist: Thierry Baudet stelt zich beschikbaar als lijsttrekker en schrijft lijstrekkersverkiezingen uit. Maar is hij daar überhaupt nog toe gemachtigd? Cliffhanger.

Thierry Baudet orakelt bij Beau en Twitter gaat los

Ondanks deze opstapeling van lachwekkende krankzinnigheden nam Thierry Baudet toch plaats bij Beau aan tafel. Met een stalen gezicht. Niet dat Beau van Erven Dorens de meest doortastende interviewer is, maar je moet het maar durven. Verder was zijn optreden slechts een nieuwe aflevering van de ongeloofwaardige soap. Voor dit soort avonden heb je Twitter. De reacties, van vriend en vijand, op een rij.

🤡 Lees ook: De clowneske nalatenschap van Thierry Baudet in 11 herinneringen

Reageer op artikel:
Thierry Baudet slaat om zich heen bij Beau en Twitter gaat los
Sluiten