The Witcher: Henry Cavill en Netflix geven je een cursus zwaardvechten

Een tof aspect van de The Witcher games is dat je als speler je eigen arsenaal kunt upgraden. Nieuwe zwaarden smeden, potions verzamelen en op jacht gaan. De gelijknamige serie op Netflix gaat ook over monsters jagen, maar gaat eigenlijk amper in op het arsenaal van Geralt of Rivia.

The Witcher

Logisch, want in een serie heb je nou eenmaal niet de ruimte en tijd voor diepgang die je wel in de boeken en games kunt vinden. Niks mis mee, maar daardoor blijft een deel van de The Witcher magie wel een mysterie.

Het tweede seizoen komt pas volgend jaar uit, maar daar hoef je gelukkig niet op te wachten. Netflix heeft namelijk een gloednieuwe featurette op YouTube gedeeld. Vroeger kreeg je bij de aanschaf van een DVD van je favoriete film allerlei extraatjes. Bloopers, kijkjes achter de schermen en ander bonusmateriaal.

Netflix deelt kijkje achter de schermen

Ook Disney snapt de aantrekkingskracht daarvan. Op Disney+ kun je bij vrijwel elke titel onder het extra-tabje dergelijk materiaal vinden. Gelukkig doet Netflix daar nu dus ook aan mee, niet op de streamingdienst zelf maar op YouTube.

Daar vind je namelijk een video waarin Henry Cavill, de acteur die Geralt speelt, je van alles uitlegt over de verschillende zwaarden die zijn personage in de serie gebruikt. In de serie gebruikt Geralt voornamelijk twee zwaarden, een van staal en een van zilver.

De video laat zien hoe Cavill zelf ook input heeft gegeven voor de designs, en hoe ze de vechtscènes hebben gefilmd. In scènes waarin Geralt door een lichaam of monster heen hakt, heeft Henry Cavill bijvoorbeeld maar een klein deel van het zwaard daadwerkelijk in handen. De rest wordt achteraf digitaal toegevoegd.

Check de onderstaande video voor de featurette, terwijl we meer nieuws afwachten rondom de onlangs aangekondigde The Witcher film die naar Netflix komt.

Reageer op artikel:
The Witcher: Henry Cavill en Netflix geven je een cursus zwaardvechten
Sluiten