Testen, testen, testen: Netflix legt The Witcher seizoen 2 opnieuw stil

Netflix-serie The Witcher is opnieuw genekt door COVID-19. De productie van de fantasy-serie ligt opnieuw stil door vier positieve gevallen.

Fans van The Witcher kijken reikhalzend uit naar meer. Aan de ambities van Netflix zal het in ieder geval niet liggen: de streamingdienst werkt onder andere aan een prequel en een film voor de fantasy-serie.

The Witcher vs. COVID

Maar ja, dan moeten die projecten wel gefilmd kunnen worden. Dat is lastiger dan normaal, door de huidige pandemie. Afgelopen zaterdag was men na achttien maanden eindelijk klaar met het filmen van Jurassic World: Dominion. Daarvoor waren maar liefst 40.000 COVID-tests nodig. De geschatte kosten van alleen al de benodigde corona-protocollen komen neer op zo’n 8 miljoen dollar.

Een bedrag waar menig A-acteur al direct voor zou tekenen. Helaas kunnen zelfs de beste protocollen en sneltests niet honderd procent zekerheid bieden. Dat heeft Netflix nu ook van dichtbij meegemaakt: de productie van The Witcher seizoen twee is namelijk voor de tweede keer stilgelegd.

De eerste keer was eerder dit jaar, toen Game of Thrones-ster Kristofer Hivju positief werd getest. Sindsdien zijn er strengere protocollen ingevoerd, maar afgelopen week was het desondanks weer raak: vier positieve gevallen doken op tijdens de routineuze tests op de set.

Netflix houdt slag om de arm

Zowel het filmen in Arborfield Studios in Londen als de productie op locatie is stilgezet. Pas als de set volledig veilig blijkt te zijn, zullen de showrunners weer de camera’s aanzetten. De releasedatum is voorlopig nog steeds een mysterie, waarschijnlijk exact met dit soort onvoorspelbare pauzes als reden. Netflix durft er hoogstwaarschijnlijk door de huidige pandemie geen exacte datum op te plakken.

Ergens volgend jaar is op dit moment de belofte waar fans het mee moeten doen. En, gelukkig, een nieuwe trailer ter ere van Halloween. Althans, trailer, noem het een verzameling van wat shots van de monsters waar Geralt mee te maken gaan krijgen in het tweede seizoen van de hitserie:

CBMIndieWire

Reageer op artikel:
Testen, testen, testen: Netflix legt The Witcher seizoen 2 opnieuw stil
Sluiten