Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 24 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

The Witcher seizoen 2 heeft al een releasedatum op Netflix

Afgelopen vrijdag verscheen het eerste seizoen van The Witcher op Netflix, en dat zal zeker niet het laatste optreden van Geralt of Rivia zijn. Nog voordat de eerste reeks afleveringen op Netflix verscheen, was namelijk al bekend dat het avontuur van Henry Cavill pas net begonnen is. Inmiddels is ook bekend wanneer we het tweede seizoen van The Witcher kunnen gaan verwachten.

Die informatie hebben we te danken aan Variety. Zij hebben ontdekt dat The Witcher een lange termijn plan is. Dat komt zeker niet als een verrassing, want met alle boeken die geschreven zijn door bedenker Andrzej Sapkowski is er nog genoeg te vertellen. Volgens showrunner Lauren Schmidt Hissrich is er zelfs genoeg materiaal om zeven seizoenen te maken.

Releasedatum The Witcher seizoen 2

Zo ver zijn we nog lang niet, dus laten we ons eerst richtingen op het tweede seizoen van The Witcher. Veel is daar nog niet over bekend. Wat Variety al wel te weten is gekomen, is dat de opnames begin 2020 van start zullen gaan. Dit betekent dat we voorlopig dus nog geen nieuwe afleveringen gaan krijgen. Volgens variety zal het tweede seizoen van The Witcher pas op 20 december 2021 gaan verschijnen op Netflix.

Welke kant het verhaal op gaat, is ook nog niet bekend. Wel is bevestigd dat Anya Chalotra gaat terugkeren als Yennefer en dat Freya Allan opnieuw Ciri gaat spelen. Daarnaast zien we in seizoen twee natuurlijk ook Henry Cavill weer terug als Geralt of Rivia. Of we verder nog karakters uit het eerste seizoen van The Witcher terug gaan zien is nog niet bekend

Ondanks kritiek een succes

Showrunner Lauren Schmidt Hissrich is in ieder geval blij dat ze van Netflix verder mag met The Witcher. Ze laat zich dan ook niet van de wijs brengen door de verdeelde reviews. Op sites als Rotten Tomatoes en Metacritic krijgt het eerste seizoen van The Witcher namelijk niet alleen lof. Vooral de critici zijn niet altijd even te spreken over de nieuwe Netflix serie, terwijl het publiek juist laaiend enthousiast is.

Zoals je in bovenstaande tweet kunt lezen heeft Lauren Schmidt Hissrich geen boodschap aan de zogenaamde professionals. Ze zien een paar afleveringen en klimmen vervolgens meteen in de pen. Daar kan Lauren niks mee en is daarom veel meer bezig wat de echte fans er van vinden, en die zijn gelukkig wel enthousiast.

Must-see voor Game of Thrones-fans

Ondanks de kritische reviews kan het eerste seizoen van The Witcher als succes betiteld worden. De harde fantasie serie is misschien niet perfect, maar wel ontzettend vermakelijk. Zeker als je Game of Thrones met veel plezier gekeken hebt, raden we je aan om The Witcher meteen op je binge-lijst te zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Maxim

Reageer op artikel:
The Witcher seizoen 2 heeft al een releasedatum op Netflix
Sluiten