Nieuwe cijfers: The Witcher verslaat nog altijd The Mandalorian

Eind vorig jaar knalde Netflix met The Witcher. Ondanks de lage score op Rotten Tomatoes, waar reviews van critici verzameld worden, was de show meteen enorm populair onder Netflix-abonnees.

Dat de serie aan zou slaan zag iedereen wel aankomen. We hebben het immers over een van de meest populaire boekenreeksen en gamefranchises ooit.

Populairste serie ter wereld

Toch zijn de nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Parrot Analytics verbazingwekkend. Daaruit blijkt dat The Witcher maanden na de release nog steeds ’s werelds meest populaire televisieserie is.

In Amerika moest de fantasy-serie het tussen 14 januari en 12 februari afleggen tegenover The Mandalorian op Disney+ en Stranger Things. Die namen respectievelijk de eerste en tweede plek in, waarna The Witcher op de derde plek van de meest populaire series eindigde.

Buiten Amerika blijft de Netflix Original echter wel bovenaan alle lijstjes staan. Daardoor is de hitserie nog steeds de meest populaire show van dit moment, wereldwijd.

Rustig in serieland

Ga ook maar na: de afgelopen twee maanden zijn er amper grote en vooral nieuwe hitshows geweest waardoor het halve internet wild werd. We hebben vooral nieuwe seizoenen van bestaande series voorbij zien komen. Daardoor kon The Witcher rustig op zijn troon blijven zitten.

Het is succes waar Amazon voorlopig alleen maar van kan dromen. Waarom Amazon? Nou, Amazon Prime komt met een peperdure Lord of the Rings serie, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks die samen met The Witcher tot de toppers van het fantasy-genre behoort. Men hoopt op een release in 2021.

Meer The Witcher?

Precies, het jaar waarin ook het tweede seizoen van The Witcher wordt verwacht. In de tussentijd hebben we ook een animatiefilm om naar uit te kijken, en zet de videogame The Witcher 3 : Wild Hunt jaren na release opeens weer ijzersterke verkoopcijfers neer.

PA

Reageer op artikel:
Nieuwe cijfers: The Witcher verslaat nog altijd The Mandalorian
Sluiten