Database en lek verraden nieuwe The Witcher-series op Netflix

Het lijkt erop dat Netflix nog veel meer seizoenen en series rondom hitserie The Witcher gaat maken. Plus: nieuwe geruchten!

Netflix omarmt het succes van The Witcher gretig. Eindelijk heeft de streamingdienst zijn eigen Game of Thrones te pakken, na vele pogingen: een grootse fantasy-serie die voor hype zorgt en waarvoor je een abonnement afsluit.

The Witcher: meer en meer

Direct na het daverende succes van het eerste seizoen vorig jaar ging de Netflix-machine dan ook los. Men kondigde al vrij snel een animatiefilm aan en een prequel-serie. Men is al begonnen met het schrijven van de prequel, die zich duizenden jaren voor The Witcher afspeelt. Daarover lees je hier meer.

Welke script-schrijvers waaraan schrijven wordt allemaal netjes bijgehouden in Amerika, in de zogenaamde Writers Guild of America-database. Die naam mag je snel weer vergeten, maar die database is vaak een interessante informatiebron.

Seizoen 3?

Geregeld worden daar namelijk al nieuwe projecten in vermeld die de studio of streamingdienst in kwestie nog niet eens officieel heeft aangekondigd.

Dat geldt nu ook voor het derde seizoen voor The Witcher. Natuurlijk heeft showrunner Lauren Schmidt al vorig jaar benadrukt dat de show wel zeven seizoenen door zou kunnen gaan, maar dat betekent niet dat Netflix daar ook automatisch de portemonnee voor trekt.

Het feit dat het derde seizoen van de hitserie nu in die database wordt vermeldt, zorgt er echter voor dat je met vrij grote zekerheid kunt stellen dat The Witcher een derde seizoen gaat krijgen. Natuurlijk kan de streamingdienst nadat het script af is alsnog de serie cancelen, maar die kans is nihil.

Spin-offs, overal

Dat is al prachtnieuws voor de fans, maar daar blijft het niet bij! De doorgaans zeer betrouwbare Hollywood-scooper Daniel Ritchman heeft namelijk meer informatie bemachtigd.

Neem dit nieuws met een korreltje zout, maar volgens zij bronnen werkt Netflix aan nog meer The Witcher-spin-offs naast de serie die al aangekondigd is.

Naar verluidt focust een van de series die in ontwikkeling is op magiërs uit de wereld van Andrzej Sapkowski, de schrijver van The Witcher. Heksen, tovenaressen: de makers zouden met die spin-off een hele andere kant van het The Witcher-universum verkennen. Wellicht gaat The Brotherhood of Sorcerers rol spelen.

Dat is het toffe aan de franchise die Netflix nu te pakken heeft: qua rijke geschiedenis en omvangrijke wereld heeft de streamingdienst een goudmijn aan ideeën voor nieuwe series en films. Maar goed, voorlopig blijft het nog bij geruchten. Al met al hebben fans in ieder geval nu al een hoop om naar uit te kijken!

Redanian IntelligenceDaniel Ritchman

Reageer op artikel:
Database en lek verraden nieuwe The Witcher-series op Netflix
Sluiten