Alrik de Jong
Alrik de Jong Boek 22 nov 2019

8 overeenkomsten tussen The Witcher en Game of Thrones

Vanaf 20 december kun je jezelf op Netflix verliezen in de nieuwe serie The Witcher. Overal wordt de serie ‘de nieuwe Game of Thrones‘ genoemd. Maar wat zijn dan precies de overeenkomsten tussen deze series?

The Witcher vs. Game of Thrones

Er worden wel meer nieuwe series ‘de nieuwe Game of Thrones‘ genoemd, maar vaak slaat dat nergens op. Bij de nieuwe Netflix Original The Witcher is dat een ander geval, omdat beide series best wat overeenkomsten hebben. Even in het kort: The Witcher is een verhaal over over familie en het lot. Geralt of Rivia (Henry Cavill), een eenzame jager op monsters, probeert in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan beesten zijn plek te vinden. Het noodlot brengt hem bij een magiër met veel macht en een jonge prinses die een duister geheim met zich meedraagt. De drie personages zijn aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden.

THE WITCHER | MAIN TRAILER | NETFLIX

You can’t outrun destiny just because you’re terrified of it. Henry Cavill is Geralt of Rivia. The Witcher arrives December 20. Watch The Witcher, Only on Netflix: https://www.netflix.com/title/80189685 SUBSCRIBE: https://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with over 158 million paid memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

1. Gebaseerd op boeken

Waar Game of Thrones gebaseerd is op een boekenreeks van George R.R. Martin, is The Witcher gebaseerd op een boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. In Nederland ken je de boeken wellicht als De Hekser. Beide schrijvers schreven voordat de serie begon vijf boeken in de betreffende reeks. De boeken van George R.R. Martin kwamen uit tussen 1996 en 2011, die van Andrzej Sapkowski tussen 1994 en 1999.

2. Fantasy

Onwerkelijke gebeurtenissen, verzonnen wezens, imaginaire werelden, magie en bovennatuurlijke elementen; er bestaan seriekijkers die nu afhaken. Maar dat het genre (dark) fantasy is weggelegd voor een groter publiek, heeft Game of Thrones wel bewezen. The Witcher valt in hetzelfde genre.

3. Politieke en seksuele intriges

Net als Game of Thrones staat The Witcher ook bol van politiek en seksuele intriges. De politieke aspecten zullen in deze Netflix Original overigens wat minder zijn, omdat het om één persoon draait. Wel is er in de serie onrust tussen verschillende ‘landen’, zoals Novigrad, Temeria en Cintra.

4. Dood

In niet veel series heeft de dood zo’n grote rol gespeeld als in Game of Thrones. Voor The Witcher geldt min of meer hetzelfde. “Vanaf het begin zul je hier direct mee geconfronteerd worden”, liet showrunner Lauren Schmidt Hissrich weten in een interview met Netflix.

5. Winter

In beide series is er een grote winter die de wereld omringt als probleem. The Witcher voegt daarbij nog een beetje wetenschap toe, door uit te leggen dat dit te wijten is aan een verandering in de kanteling van de aardas.

6. Ciri vs Brandon Stark

Beide series en boeken bevatten een centraal jong personage dat door ruimte en tijd kan ‘reizen’. In The Witcher is dat Ciri, in Game of Thrones Brandon Stark.

7. Gelukkige zuidelijke staat

Toussaint in The Witcher is het equivalent van Dorne in Game of Thrones; de gelukkige zuidelijke staat met lekkere wijn die niemand ooit binnenvalt.

8. Ierse mythologie

Het elvenras Aen Seidhe in The Witcher en de Children of the Forest in Game of Thrones, die White Walkers maakten, zijn beide afgeleid van het bovennatuurlijke ras Aos Sí in de Ierse mythologie.

The Witcher is vanaf 20 december 2019 te zien op Netflix.

? Check ook: Emilia Clarke deed naakt- en seksscènes GoT onder druk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 overeenkomsten tussen The Witcher en Game of Thrones
Sluiten