Jan
Jan Netflix 20 apr 2019

Netflix-serie The Witcher met Henry Cavill heeft eindelijk een releasedatum

Hongarije heeft meer met Netflix dan je in eerste instantie zou denken. Ted santos, de chief content officer van Netflix, heeft tijdens de bekendmaking van de cijfers over het eerste kwartaal nog een andere onthulling gedaan. The Witcher zal vanaf het vierde kwartaal op de streamingdienst te zien zijn en Netflix heeft hooggespannen verwachtingen van de serie die in Hongarije wordt opgenomen.

Netflix heeft reden genoeg om positief naar de toekomst te kijken. Ondanks de aangekondigde concurrentie van Apple Tv en Disney+ mocht de streamingdienst ruim 9.6 miljoen nieuwe abonnees verwelkomen. Voor het tweede kwartaal verwacht men een verdere aanwas met circa 5 miljoen abonnees.

Netflix presenteert The Witcher als grote serie

Sarandos laat weten dat Netflix The Witcher ziet als een grote serie. Het streven van de streamingdienst is om de serie vanaf oktober uit te zenden. Sarandos noemt het een ‘enorme Europese ip’, een erg populaire game. De streamingdienst verwacht dan ook dat de serie goede kritieken zal krijgen waarbij een wereldwijd succes voor de hand zou liggen. Overigens blijft het wat de streamingdienst betreft bij deze aankondiging en kunnen we naar verdere details enkel gissen.

Henry ‘Superman’ Cavill in de hoofdrol

Wat in ieder geval wel bekend is over The Witcher is dat de hoofdrol wordt ingevuld door Superman-acteur Henry Cavill. Hij kruipt dus in de huid van Geralt of Rivia. De serie, die op The Witcher is gebaseerd, werd al eind 2017 aangekondigd. De basis van de serie wordt gevormd door de boeken van  de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Alhoewel de titel heel anders doet vermoeden is de game met dezelfde titel niet de inspiratiebron. De overeenkomst tussen de game en de serie is dat beiden zijn gebaseerd op dezelfde boekenreeks, maar daar houdt de vergelijking dan ook mee op.

Lees ook: Baard-blunder van Henry Cavill in ‘Mission Impossible: Fallout’ gaat viral

Wil je op de hoogte blijven van wat er allemaal op Netflix gebeurt? Luister dan hieronder onze podcast: Kijkvoer!

Variety

Reageer op artikel:
Netflix-serie The Witcher met Henry Cavill heeft eindelijk een releasedatum
Sluiten