Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 23 jan 2020

Netflix bedient The Witcher-fans op hun wenken met nieuwe film

The Witcher is ondanks pittige recensies een van de populairste Netflix Originals van dit moment. Sterker nog, de originele boeken en de bijbehorende games vliegen opeens ook een stuk sneller over de toonbank.

Meer The Witcher op Netflix

Netflix zag die hype blijkbaar al aankomen. De streamingdienst bestelde namelijk nog voor het eerste seizoen uit kwam al een tweede seizoen.

Die komt echter pas in 2021 uit, dus tot dan zullen fans de boeken of de games in moeten duiken voor meer van de fantasiewereld van Andrzej Sapkowski.

The Witcher: Nightmare of the Wolf

Ondertussen speelt Netflix slim op de hype rondom The Witcher in door een nieuwe spinoff aan te kondigen. Dan hebben we het over The Witcher: Nightmare of the Wolf. Dat wordt een film, die zich in hetzelfde universum als seizoen 1 van de serie afspeelt.

De spinoff wordt ontwikkeld door Lauren Schmidt Hissrich zelf, de showrunner die tevens de serie overziet. Verwacht overigens geen rondrennende Henry Cavill. The Witcher: Nightmare of the Wolf wordt namelijk een animatiefilm.

Lees ook: Niet The Witcher, maar Vinland Saga was de beste fantasy serie van 2019

The Legend of Korra

Dat is niet per se slecht nieuws, want Studio Mir is verantwoordelijk voor de animatie. Dat is dezelfde Koreaanse studio die ook The Legend of Korra heeft gemaakt, de sequel op de nostalgische Avatar: The Last Airbender animatieserie die tevens een live-action remake op Netflix krijgt. Zo is het cirkeltje weer mooi rond.

Ook kun je Studio Mir kennen van Voltron: Legendary Defenders, een serie op Netflix. Verder weten we nog niks over Nightmare of the Wolf, naast dat de film over “een nieuwe bedreiging voor het Continent” gaat. Ook een releasedatum laat helaas nog even op zich wachten.

Fans van The Witcher komen de komende jaren in ieder geval flink aan hun trekken. Netflix heeft na talloze pogingen eindelijk zijn eigen Game of Thrones in handen, een grote fantasy-serie die je op meerdere manieren uit kunt melken. Zolang de kwaliteit in orde blijft hoor je ons niet klagen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Netflix

Reageer op artikel:
Netflix bedient The Witcher-fans op hun wenken met nieuwe film
Sluiten