Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met The Witcher-film van makers Avatar: The Last Airbender

We weten eindelijk wanneer Nightmare of the Wolf naar Netflix komt, een animatiefilm binnen de wereld van The Witcher van de makers van Avatar: The Last Airbender. Ook krijgen we de eerste beelden te zien.

Netflix heeft afgelopen weekend aangekondigd dat The Witcher seizoen 2 op 17 december uitkomt. We kregen zelfs al een eerste trailer te zien. Toch komt The Witcher al eerder terug naar Netflix. In augustus, om precies te zijn.

The Witcher: Nightmare of the Wolf

Nog eerder dan de serie komt er namelijk een The Witcher-film naar de streamingdienst. Dan hebben we het over Nightmare of the Wolf, een vorig jaar aangekondigde animatiefilm.

Direct nadat het eerste seizoen van de serie uitgroeide tot een megahit in 2019, werd het bekend dat Netflix groots op de franchise inzette. Naast meer live-action seizoenen en een prequel, kondigde het bedrijf ook een anime-film aan. Animatie in de stijl die je gewend bent van Japanse studio’s.

Avatar

Dit keer niet afgeleverd door een Japanse studio, maar door de makers van The Legend of Korra. Ja, de Avatar-serie. Studio Mir is opgericht door onder andere de animation director van The Last Airbender. Beeld het je even in: de epische actie van Avatar: The Last Airbender, maar dan in het universum van The Witcher.

En nog canon ook, want The Witcher-showrunner Lauren Schmidt Hissrich staat aan het roer van de film. Tijdens WitcherCon onthulde Netflix de eerste beelden van The Witcher: Nightmare of the Wolf als onderdeel van een officiële releasedatum-onthulling.

Jonge Vesemir

We zien een jonge Vesemir, die duidelijk een grote uitdaging te wachten staat. Netflix heeft ook een teaserposter uitgebracht voor de animefilm waarin Vesemir Kaer Morhen binnenrijdt, het hoofdkwartier van de witchers. Een locatie die niet geheel ontoevallig ook een prominente rol speelt in de eerste trailer voor The Witcher seizoen 2.

Nightmare of the Wolf speelt zich ver voor de serie af. Lauren Schmidt Hissrich beschrijft de mentor van Geralt als “a swashbuckling young Witcher.” Fans krijgen dus de kans om te zien hoe Vesemir uitgroeit tot het personage dat we al kennen.

Snel op Netflix

Al met al oogt de eerste teaser-trailer veelbelovend. Het anime-stijltje zal voor veel fans even wennen zijn, maar biedt wel ruimte voor brute actie die zelfs te ambitieus en/of prijzig is voor de live-action-serie. De perfecte voorbereiding voor The Witcher seizoen 2 dus!

The Witcher: Nightmare of the Wolf staat vanaf 23 augustus op Netflix. The Witcher seizoen 2 volgt op 17 december. Check hieronder de teaser-trailer en schitterende poster voor de film.

Netflix voorziet The Witcher seizoen 2 van trailer, releasedatum en meer

Maak kennis met The Witcher-film van makers Avatar: The Last Airbender
(Afbeelding: Netflix)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.