Netflix onthult Blood Origin: nieuwe The Witcher serie gaat terug in de tijd

Met The Witcher heeft Netflix eindelijk zijn eigen Game of Thrones te pakken. Een epische fantasy-serie, gebaseerd op de boeken van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski. Seizoen twee laat door de huidige pandemie langer op zich wachten, maar fans hebben nog genoeg om naar uit te kijken.

Zo kondigde Netflix begin dit jaar al een heuse The Witcher-film aan. Niet in live-action met Henry Cavill, maar een animatiefilm. Mocht je daar je neus voor ophalen, dan heeft de streamingdienst nu alsnog bijzonder goed nieuws voor je.

The Witcher: Blood Origin

Er komt namelijk nog een The Witcher-serie aan. Netflix heeft een nieuwe miniserie aangekondigd, genaamd The Witcher: Blood Origin. Het gaat om een zesdelige prequel. Oftewel, een verhaal dat zich voor de reeds uitgebrachte show afspeelt.

En dan hebben we het niet over een paar jaar. Blood Origin speelt zich 1200 jaar af voor de gebeurtenissen uit de Netflix Original. Kijkers worden meegenomen naar een Elvenwereld, waar ze meer te weten komen over het ontstaan van de allereerste Witcher. En, zo belooft Netflix, hoe de werelden van de mensheid, monsters en elfen samen zijn gekomen.

Bekende gezichten

De nieuwe show wordt gerund door Declan de Barra, een musicus en schrijver die ook al aan de reguliere serie meeschreef. Ook was hij verantwoordelijk voor een deel van de muziek. Ook is The Witcher-showrunner Lauren Schmidt Hissrich aan boord als uitvoerend producent, en zal de schrijver van de boeken ook een vinger in de pap houden.

‘Een vraag zit al in mijn hoofd sinds ik de boeken van The Witcher voor het eerst las’, aldus Barra. ‘Hoe was de Elvenwereld echt vóór de catastrofale komst van de mensen? […] The Witcher: Blood Origin vertelt het verhaal van de Elven-beschaving vóór zijn val en onthult vooral de vergeten geschiedenis van de allereerste Witcher. ”

Ook Andrzej Sapkowski zelf is enthousiast:’Het is opwindend dat de wereld van Witcher – zoals gepland vanaf het begin – zich uitbreidt. Ik hoop dat het meer fans naar de wereld van mijn boeken zal brengen. ‘

Helaas heeft de streamingdienst nog geen releasedatum bekendgemaakt, wel is al bekend dat The Witcher: Blood Origin in Engeland gefilmd zal worden.

Reageer op artikel:
Netflix onthult Blood Origin: nieuwe The Witcher serie gaat terug in de tijd
Sluiten