Netflix gaat Disney en Pixar achterna met The Willoughbys trailer

Nu we massaal thuis zitten is elk stukje vermaak voor jong en oud welkom. Oftewel, tijd voor animatiefilms. Waar Disney Frozen 2 en Onward aan zijn aanbod op Disney+ toevoegt, zit ook Netflix niet stil. Maak kennis met The Willoughbys.

Dat is een gloednieuwe animatiefilm, gebaseerd op het gelijknamige enorm populaire boek van Lois Lowry. Een eerste trailer laat de unieke animatiestijl zien en doet tevens de indrukwekkende stemmencast uit de doeken.

The Willoughbys trailer

The Willoughbys vertelt het verhaal van de… Willoughbys, een conservatief gezin. De kinderen van het gezin raken ervan overtuigd dat ze beter af zijn als ze zichzelf opvoeden. Ze smeden een geniepig plan om hun egocentrische ouders op vakantie te sturen. Vervolgens vertrekken ze zelf op avontuur.

Dan lopen ze er echter al snel tegenop dat ze hun achterhaalde en volstrekt ouderwetse normen en waarden aan zullen moeten passen in de moderne wereld. En dan, geheel Disney-achtig, ontdekken ze wat familie zijn echt betekent. Prachtig.

De eerste trailer voor deze nieuwe Netflix Original valt direct op. De animatiestijl is volstrekt uniek, anders dan wat je van de nieuwste Pixar-bioscoopfilm of Disney-film zou verwachten. Wat dat betreft heeft de stijl wat weg van de shorts van Pixar die onlangs op Disney+ verschenen, SparkShorts. Korte experimentele films van Pixar-medewerkers.

Indrukwekkende cast en Netflix datum

Dat maakt het des te indrukwekkender dat regisseur Kris Pearn (Cloudy With a Chance of Meatballs 2) een complete film op die manier neer heeft gezet. Het resultaat doet haast denken aan het werk van Wes Anderson. Maar goed, laten we niet te vroeg gaan juichen.

Op 22 april gaan we ontdekken of The Willoughbys net zo sterk uit gaat pakken als de eerste trailer doet geloven. En oh ja, de stemmencast, die zit tjokvol grote namen:

Alessia Cara as Jane, Will Forte (Scoob!) als Tim, Vincent Tong (Sausage Party) als the Barnabys, Ricky Gervais (The Little Prince) als Cat, Maya Rudolph (Big Hero 6, Connected) als Nanny, Terry Crews (Cloudy With a Chance of Meatballs 2) als Comander Melanoff, Martin Short (Frankenweenie) als Father, en Jane Krakowski (Open Season) als Mother.

Reageer op artikel:
Netflix gaat Disney en Pixar achterna met The Willoughbys trailer
Sluiten