Goed nieuws! The Walking Dead seizoen 10 komt nu al naar Netflix

De laatste aflevering van het tiende seizoen van The Walking Dead liep door de pandemie de nodige vertraging op. De seizoensafsluiter had eigenlijk al in april moeten verschijnen, maar corona gooide roet in het eten. Afgelopen zondag kregen Amerikaanse The Walking Dead-fans eindelijk de langverwachte afsluiting. En ook in Nederland hoeven we dankzij Netflix niet lang meer te wachten op het tiende seizoen.

Seizoen tien van The Walking Dead staat namelijk vanaf morgen (dinsdag 6 oktober) in zijn geheel op Netflix. Dit komt enigszins als een verrassing. Voorgaande jaren moesten Nederlandse fans van de zombieserie veel langer wachten. Vaak duurde het een aantal maanden voordat het nieuwe seizoen naar Netflix kwam.

The Walking Dead seizoen 10 op Netflix

Dat dit nu niet zo is, heeft vooral te maken met de bijzondere situatie waar we inzitten. Het originele plan was naar alle waarschijnlijkheid net zoals dit voorgaande jaren was. Namelijk dat het seizoen in april ten einde zou komen in Amerika en vervolgens een paar maanden later via Netflix naar ons zou komen. Helaas konden de opnames van de seizoensafsluiter niet doorgaan door de pandemie.

Gelukkig voor ons is ervoor gekozen om de originele planning grotendeels in stand te houden. The Walking Dead seizoen 10 verschijnt dus ‘gewoon’ een aantal maanden nadat de serie begonnen is in Amerika. Het enige verschil is dus dat de seizoensfinale voor de Amerikaanse kijkers vertraagd is. Dit heeft gelukkig dus geen gevolgen voor ons. Wij kunnen vanaf morgen gewoon het hele tiende seizoen, inclusief seizoensafsluiter, gaan bingen op Netflix.

Dit is overigens niet helemaal waar. Er is namelijk iets bijzonders aan de hand met het tiende seizoen van The Walking Dead. Deze wordt namelijk opgedeeld in twee delen. Naast de eerste zestien afleveringen, waarvan de laatste dus gisteren verschenen is, komen er nog zes afleveringen. Deze moeten nog gefilmd worden en zullen als alles goed verloopt in 2021 gaan verschijnen.

Ook slecht nieuws voor TWD-fans

Vervolgens zal er ook nog een elfde seizoen gaan volgen, maar daarna is het gedaan met The Walking Dead. AMC heeft bekendgemaakt dat de serie ten einde komt. Fans hoeven zich overigens geen zorgen te maken dat ze daarna in een zwart gat vallen. De televisiezender heeft namelijk ook goed nieuws voor iedereen die maar geen genoeg kan krijgen van de zombieserie.

Reageer op artikel:
Goed nieuws! The Walking Dead seizoen 10 komt nu al naar Netflix
Sluiten