The Walking Dead seizoen 10 toch uitgesteld: pas eind 2020 op Netflix

Fans van The Walking Dead die dinsdag klaar zaten om het tiende seizoen van hun favoriete serie te bingen, kwamen van koude kermis thuis. Het bleef akelig stil op Netflix en inmiddels heeft de streamingdienst laten weten wat er aan de hand is. De release is onverwachts opgeschoven naar december.

Begin deze week kon je hier lezen dat het tiende seizoen van de zombieserie op dinsdag 6 oktober op Netflix zou verschijnen. Dit stond zelfs al op de website van de streamingdienst zelf. Wanneer je zocht naar The Walking Dead stond er “seizoen 10 vanaf dinsdag.” Dat was gisteren, maar inmiddels staan er nog steeds geen nieuwe afleveringen klaar.

The Walking Dead seizoen 10 uitgesteld

Fans die zich voorbereid hadden op een binge-sessie The Walking Dead vroegen zich massaal af wat er aan de hand was. Ze klommen in de digitale pen en vroegen Netflix via Twitter wat er speelde. De streamingdienst liet de teleurgestelde fans weten dat de release onverwachts is opgeschoven naar december. Waarom het tiende seizoen zo last minute verschoven wordt naar het einde van het jaar wordt niet onthuld.

Dit zou te maken kunnen hebben met de vertraging die de serie opliep. Normaliter is de laatste aflevering van The Walking Dead in april te zien op de Amerikaanse televisie. Dat liep door de pandemie dit jaar een beetje anders. De slotafleveringen van het seizoen kon niet op tijd afgerond worden en verscheen daardoor pas afgelopen zondag (4 oktober).

Waarom verschuift Netflix TWD naar december?

Normaal gesproken verschijnt een nieuw seizoen van The Walking Dead hier een paar maanden nadat de laatste aflevering in Amerika op televisie was. Van die planning leek men nu af te wijken. Het tiende seizoen zou een dag later al op Netflix verschijnen. Er is een kans dat er verwarring is ontstaan over wanneer de serie beschikbaar wordt op Netflix.

Want wat is de afspraak? Wordt het tiende seizoen van de populaire zombieserie een paar maanden na de eerste of de laatste aflevering vrijgegeven voor Netflix? Misschien dat hier een discussie over is geweest en dat er besloten is dat de laatste aflevering leidend is. Deze verscheen, na een corona-pauze van een paar maanden, dus pas afgelopen weekend.

The Walking Dead op Netflix

Hierdoor verschuift de release op Netflix nog een paar maanden. The Walking Dead seizoen tien zal vanaf december te zien zijn op de streamingdienst. Een exacte releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Reageer op artikel:
The Walking Dead seizoen 10 toch uitgesteld: pas eind 2020 op Netflix
Sluiten