The Vast of Night: Amazon Prime komt met brute UFO thriller

Je zou tussen al het Netflix en Disney+ geweld door bijna vergeten dat Amazon Prime ook in Nederland beschikbaar is. Daarop kun je vanaf 13 maart een bijzondere science-fiction film checken: The Vast of Night.

The Vast of Night

Dat is een thriller die op die datum ook in de bioscopen uitkomt, al is het op het moment van schrijven nog onduidelijk of dat ook voor Nederland geldt. The Vast of Night speelt zich af in de jaren vijftig van de vorige eeuw, en gaat over twee jongvolwassenen die een mysterieus geluid onderzoeken.

Op een noodlottige nacht in New Mexico ontdekken een jonge, knappe schakelbord-operator Fay en charismatische radio DJ Everett een vreemde frequentie die hun kleine stad en de toekomst voor altijd zou kunnen veranderen.

UFO’s

Vervallen telefoongesprekken, AM-radiosignalen, geheime bandrollen vergeten in een bibliotheek, schakelborden, gekruiste patch-lijnen en een anoniem telefoongesprek leiden Fay en Everett op een speurtocht naar het onbekende. Al snel komen ze erachter dat er wellicht toch meer door de lucht vliegt dan de overheid wilt toegeven. Oftewel, UFO’s!

Waar we nu wel beter weten, was de zoektocht naar UFO’s in de jaren vijftig een hot topic. Destijds waren UFO thrillers ook zeer populair, een genre dat je anno 2020 nog maar zelden voorbij ziet komen. Hopelijk weet The Vast of Night met een revival te komen. Science-fiction films met een retro-tintje van dit niveau zijn in ieder geval altijd welkom!

Onbekende namen en Amazon Prime

De film is geregisseerd door Andrew Patterson, die overigens verder volgens IMDb nul films of series op zijn naam heeft staan. De cast bestaat onder andere uit Sierra McCormick als Fay, Jake Horowitz als Everett en Gail Cronauer.

Amazon Prime’s productie moet het dus niet van zijn grote namen hebben, maar hopelijk weet de science-fiction film desondanks te verrassen. De eerste trailer is in ieder geval al veelbelovend! Op naar 13 maart!

Reageer op artikel:
The Vast of Night: Amazon Prime komt met brute UFO thriller
Sluiten