Redactie
Redactie Life 25 september 2018

Wil je een goed stuk vlees? Eet dan bij The UpTown Meat Club in Amsterdam

Carnivoren verzamel u! Er zijn zat restaurants waar je vlees kunt eten, maar er zijn maar een paar plekken waar je van écht lekker vlees kunt genieten. The UpTown Meat Club in het hoofdstedelijke is zo’n plek. 

The UpTown Meat Club vind je in de Van Baerlestraat, tussen het Museumplein en het Vondelpark en in de rook van de P.C. Een omgeving vol pracht en luxe alom. Moet je de steak waar je zo naar verlangt dan in driedelig pak verorberen? Nee hoor, absoluut niet. Het restaurant biedt een hoge kwaliteit, zit net iets boven gemiddeld qua prijs, maar is honderd procent toegankelijk voor iedereen die van een mals stuk vlees wil genieten. Of als gast van een vleesliefhebber wil aansluiten, want er zijn ook vega-opties.

Toegankelijkheid

Die open sfeer is letterlijk te verklaren door een grote open pui aan de voorzijde van het restaurant. Je wandelt gemakkelijk naar binnen of scoort een plekje op het terras. De  grote bar aan de rechterkant verwelkomt je eveneens hartelijk. Hoge tafels aan de linkerzijde zijn er voor wie er wat actiever wil bijzitten, terwijl je aan de achterkant van het restaurant kunt verdwijnen in een warme, knusse omgeving.

The Uptown Meat Club The Uptown Meat Club

Los van de knusse omgeving en vriendelijke bediening, kom je hier natuurlijk voor het eten. Enkel het allerbeste vlees van de Hollandse dubbeldoel koe is goed genoeg om voor te schotelen, waarvan de bereiding gebeurt in de Mibrasa houtskool-grilloven. Alleen dat gegeven maakt een bezoek al de moeite waard en proef je terug in de  gerechten.

Wij gingen voor de specialiteit: de ossenhaas en de rib-eye van de dubbeldoel rund, inclusief zoete aardappel patat en salade. Voor beide gerechten reken je rond de dertig euro af, voor respectievelijk 300 en 250 gram. Het vlees is het meer dan waard, zelden genoten we van een stuk vlees dat dermate mals was. Tel daar de prijswinnende wijnen uit Chili en vriendelijke bediening bij op, en een topavond is gegarandeerd.

Over de Hollandse dubbeldoel koe

De dubbeldoel koe is de Hollandse melkkoe die, nadat ze jarenlang in de wei heeft gegraasd, op een all inclusieve vakantie gaat. Hier groeit de koe uit tot volwaardige vleeskoe. Juist hierdoor is het vlees heerlijk mals en heeft het de ouderwetse rundvleessmaak. Geloof ons, je zult niet teleurgesteld worden. Bekijk het volledige menu van The UpTown Meat Club hier!

The Uptown Meat Club The Uptown Meat Club The Uptown Meat Club The Uptown Meat Club The Uptown Meat Club The Uptown Meat Club The Uptown Meat Club

 

Reageer op artikel:
Wil je een goed stuk vlees? Eet dan bij The UpTown Meat Club in Amsterdam
Sluiten