Trailer: nieuwe Netflix-film van scenarist The Social Network toont topcast

Wanneer Aaron Sorkin een nieuwe film bedenkt dan is het tijd om op te letten. Na The Social Network, The Newsroom en The West Wing behoort hij tot de grootste regisseurs in het drama-genre. Nu gaat hij aan de slag voor Netflix.

Nu grote studio’s hun films niet durven uit te brengen in de bioscopen is het afzien voor filmfanaten. Gelukkig bieden streamingdiensten nog soelaas. En laat dat nou net de bestemming zijn van Aaron Sorkin’s nieuwe werk: The Trail of the Chicago 7.

The Trail of the Chicago 7

Een nieuwe speelfilm die zowel geschreven als geregisseerd is door Sorkin. Voor zijn nieuwe film heeft de regisseur een cast samengesteld waar je U tegen zegt.

Komt ie: onder andere Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Yahya Abdul-Mateen II, Jeremy Strong, Mark Rylance, Joseph Gordon-Levitt, John Carroll Lynch, Kelvin Harrison Jr., Frank Langella, William Hurt en Michael Keaton spelen een rol.

Normaliter zwakken dat soort lijstjes altijd af na de eerste paar grote namen, die vooraan worden gezet. Als je eindigt met Micheal Keaton dan weet je dat het goed zit. Wat een namen.

Protesten

Maar goed, waar gaat The Trail of the Chicago 7 over? De film is gebaseerd op het beruchte proces uit 1969 tegen zeven beklaagden die door de federale regering werden beschuldigd van samenzwering en meer.

Zij werden verantwoordelijk gehouden voor de protesten in Chicago bij de Democratische Nationale Conventie van 1968. Wat bedoeld was als een vredig protest mondde uit in een bloederige confrontatie met de politie.

Het proces was een enorm fenomeen in heel Amerika en leidde tot een gesprek over de chaos die bedoeld was om de Amerikaanse regering te ondermijnen.

Netflix trailer en release

Klinkt stoffig, maar laat het maar aan Sorkin en zijn topcast over om daar een meeslepend drama van te maken. Op 16 oktober gaan we ontdekken of de The Social Network-regisseur opnieuw een meesterwerkje weet af te leveren.

Vanaf dan staat The Trail of the Chicago 7 namelijk op Netflix. Check hieronder alvast de eerste trailer en poster!

The Trial of the Chicago 7 Netflix
Poster (Bron: Netflix)
Reageer op artikel:
Trailer: nieuwe Netflix-film van scenarist The Social Network toont topcast
Sluiten