Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 aug 2020

Maak kennis met de duizelingwekkende sterrencast van The Suicide Squad

Afgelopen weekend vond DC’s FanDome plaats. Een groot digitaal evenement vol panels, onthullingen en trailers. Naast de nieuwe Justice League en The Batman kregen we ook ons eerste voorproefje op The Suicide Squad.

Nee, niet de matige film van David Ayer, maar de nieuwe film van Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn. Nadat hij bij Disney er (tijdelijk) uit werd gegooid haalde Warner Bros. hem gretig binnen voor een nieuw superhelden-project.

James Gunn’s The Suicide Squad

Dat project is dus The Suicide Squad. Een soort reboot van de vorige film, dit keer met een nieuwe sterrencast aan anti-helden. Ja, het zijn slechteriken, maar wel slechteriken die de klus kunnen klaren.

Om het naast de vrijwel identieke naam nog verwarrender te maken, keren een aantal van de castleden van de vorige film ook nog eens terug. Blijkbaar hebben Warner Bros. en DC er genoeg vertrouwen in dat het grote publiek door heeft dat het toch echt om een nieuwe film gaat. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Snyder Cut van Justice League.

Oorlogsfilm en brute cast

Wat daarbij helpt is dat James Gunn een period piece aan het maken is. De regisseur beschrijft zijn The Suicide Squad als een oorlogsfilm die zich afspeelt in de jaren zeventig. Hij heeft de eerste beelden gedeeld tijdens een panel. Direct merk je dat de film in vrijwel geen enkel opzicht op zijn voorganger lijkt.

We zien als terugkerende gezichten onder andere Margot Robbie voorbij komen als Harley Quinn, Viola Davis als Amanda Walker, Jai Courtney als Captain Boomerang en Joel Kinnaman als Rick Flag.

Qua nieuwe gezichten kun je onder andere rekenen op David Dastmalchian, Idris Elba, Nathan Fillion, Pete Davidson, Peter Capaldi, John Cena en Alice Braga. Een dikke sterren cast dus. Maar raak niet te zeer aan ze gehecht, want gezien de humor van regisseur James Gunn zou het ons niet verbazen als de helft al in de eerste paar minuten sneuvelt.

Op schema

The Suicide Squad is gelukkig al helemaal gefilmd, en Gunn bevestigde onlangs nog dat post-production ondanks de pandemie op schema ligt. Alles wijst erop dat we volgend jaar gewoon de film op 6 augustus in de bioscoop kunnen gaan checken. Als dat vervelende virus meewerkt…

Check hieronder de eerste sneak peak!

The Suicide Squad cast trailer
FanDome poster (Afbeelding: Warner Bros.)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maak kennis met de duizelingwekkende sterrencast van The Suicide Squad
Sluiten