Serie-maker David Chase werkt aan een ‘The Sopranos’ prequel

Het inmiddels alweer meer dan tien jaar geleden dat de laatste aflevering van The Sopranos op televisie verscheen. De geprezen en prijswinnende HBO-productie wordt nog steeds gezien als één van de beste series ooit. Zeker voor liefhebbers van misdaad en maffia is The Sopranos een absolute must-see. Heb jij de serie al helemaal gezien? Dan hebben we goed nieuws voor je! De serie komt namelijk terug.

De schrijver en regisseur van de originele serie, David Chase, werkt op dit moment namelijk aan een prequel. Vorig jaar maakte de inmiddels 72-jarige New Yorker al bekend dat de The Sopranos ooit zou gaan terugkeren in de vorm van een prequel. De film heeft als voorlopige naam The Many Saints of Newark gekregen en speelt zich dus af voor de verhaallijn die we allemaal kennen.

 

Het speelt zich af in de  jaren zestig ten tijde van de Newark-rellen. In deze periode kregen Afro-Amerikanen en Italianen het regelmatig met elkaar aan de stok. Omdat de film zich afspeelt vlak voor de gebeurtenissen uit de serie, is de kans aanwezig dat de originele acteurs ook in prequel te zien gaan zijn. Hoe ze dit gaan doen gezien het leeftijdsverschil is nog onduidelijk.

Helaas geen James Gandolfini in The Sopranos prequel

Wie we helaas niet terug gaan zien in The Many Saints of Newark is James Gandolfini. De acteur die Tony Soprano vertolkte, overleed in 2013 op 51-jarige leeftijd aan een hartaanval. Mede dankzij zijn acteerprestaties wist de serie 21 Emmy Awards en vijf Golden Globes in de wacht te slepen. Ook Frank Vincent, die regelmatig te zien was in de serie, zal niet terugkeren. Hij overleed vorig jaar. Wanneer de prequel van The Sopranos gaat verschijnen is nog onbekend. Er komen in ieder geval mooie tijden aan voor liefhebbers van maffia-films. Binnenkort verschijnt namelijk ook Gotti met John Travolta en een jaar later zijn Robert de Niro en Al Pacino te zien op Netflix in The Irishman.

Reageer op artikel:
Serie-maker David Chase werkt aan een ‘The Sopranos’ prequel
Sluiten