Peaky Blinders-acteur imponeert in brute trailer The Shadow of Violence

Terwijl films als Tenet en Black Widow continu uitgesteld worden, durven kleinere distributeurs het gelukkig nog wel aan. Maak kennis met The Shadow of Violence, een brute misdaadfilm met Barry Keoghan (Dunkirk) en Ned Dennehy (Peaky Blinders) in de hoofdrol.

Grote namen dus. De film gaat over een voormalig boxer die nu zijn boterham verdient als loopjongen in het misdaadmilieu. Hij bevindt zich opeens in een benauwde situatie wanneer zijn bazen hem de opdracht geven om een doelwit uit te schakelen.

The Shadow of Violence

Een bloederige missie die de ex-boxer nou niet bepaald voor zich zag toen hij in de onderwereld begon te werken. Zijn loyaliteit wordt behoorlijk op de proef gesteld, in een situatie die er steeds grimmiger op wordt.

The Shadow of Violence heette voor er een internationale distributeur werd gevonden nog Calm With Horses. Een titel waardoor wij waarschijnlijk niet eens het persbericht hadden geopend waarin de onderstaande trailer aan de man werd gebracht.

De Ierse misdaadfilm is geregisseerd door Nick Rowland, die met The Shadow of Violence zijn regiedebuut maakt op het witte doek. Voorheen hield hij zich vooral bezig met het schrijven van televisie en korte films. Het verhaal van de film is gebaseerd op een kort verhaal uit een boek van Colin Barrett, Young Skins.

Geen standaard misdaadthriller

“Op het eerste gezicht kan The Shadow of Violence worden gezien als een standaard spannende misdaadthriller. Het hart van de film gaat echter over loyaliteit, familie en vaderschap. Het is een film over hoe slechte relaties het leven van misbruikte mensen dicteren en hun zelfbewustzijn verdoven door angst en gewoonte. Ik wilde onderzoeken hoe een gemeenschap kwetsbare mensen verkeerd kan begrijpen of zelfs kan misbruiken, en hoe het ook mogelijk is om deze misstanden de rug toe te keren,” aldus Rowland.

Trailer en releasedatum

Dat klinkt in ieder geval goed, maar gezien het beperkte track record van de regisseur is dit wat ons betreft een typische situatie van ‘eerst zien, dan geloven.’ Op 31 juli gaan we al ontdekken of 2020 alsnog een topfilm rijker is, want dan komt The Shadow of Violence uit in de bioscoop. Althans, in Ierland. Het is een kwestie van afwachten of we in Nederland zullen moeten wachten op een digitale release.

The Shadow of Violence trailer
(Afbeelding: Saban Films)
Reageer op artikel:
Peaky Blinders-acteur imponeert in brute trailer The Shadow of Violence
Sluiten