Wil jij geen #metoo aan je broek krijgen? Gebruik de “The Rock Test”

Thomas Aalderink 14 nov 2017 Life

Kevin Spacey, Harvey Weinstein, Ben Affleck, Gijs van Dam en noem ze verder zelf maar op. De lijst met #metoo-daders blijft maar groeien. Er lijkt maar geen einde aan te komen. Is er binnen dit gevoelige onderwerp nog plek voor humor? Kan deze ellende ook iets opleveren waar we met z’n allen om kunnen lachen? Het antwoord is gelukkig een volmondig ‘ja!’ en dat hebben we te danken aan blogster Anne Victoria Clark. Zij heeft namelijk “The Rock Test” bedacht.

Deze simpele test is voor mannen met een onbetrouwbaar moreel kompas. De enige vraag die jij jezelf moet stellen is: “Hoe zou ik deze situatie benaderen als de vrouw geen vrouw was, maar Dwayne “The Rock” Johnson”? Dat klinkt misschien vreemd, maar als je alle vrouwen gaat benaderen zoals je de opgepompte acteur zou benaderen, weet je zeker dat je nooit meer de fout in gaat. Ja, zo simpel kan het dus zijn.

In de praktijk

Stel je voor dat die leuke vrouwelijke collega je op een vrijdagmiddag vraagt of jij haar nog even wil helpen met een klein probleempje. Terwijl al je collega’s aan het bier zitten in de keuken, ga jij samen met je vrouwelijke collega naar je kantoor. Op de trap valt je ineens op hoe mooi haar benen zijn en ook haar achterste mag er best zijn. Jullie nemen plaats achter je bureau en terwijl ze lief naar je lacht, bedankt ze je nog maar eens dat je deze moeite wil nemen.

The Rock test #metoo

Opeens schieten er allerlei gedachten door je hoofd. Niemand wil op vrijdagmiddag, terwijl al je collega’s al gezellig zitten te borrelen, nog bezig zijn met werk. Ze wil vast iets anders, maar ze blijft wel steeds serieuze vragen stellen. Ze zal wel hard to get spelen. Dat moet haast wel! Waarom zou ze anders zo’n rok en hakken dragen. Ze wil het vast wel, dus ik ga er gewoon voor.

Denk aan The Rock

Op dat moment stel jij jezelf de vraag: “Wat zou ik doen als dit niet die leuke blonde collega was, maar The Rock?” Tja, dat verandert de zaak. Ze is niet alleen een leuk gezichtje, maar een hardwerkende professional die haar plek verdiend heeft. Je moet blij zijn met zo’n collega die hart voor de zaak heeft en je moet je vereerd voelen dat ze jou om hulp vraagt. Daarnaast denk je ook wel twee keer na voordat je iemand als The Rock ongevraagd zou betasten.

Je besluit je handen thuis te houden en voorkomt zo dat je in een schandaal terecht komt waarin jij de #metoo-dader bent. Probleem opgelost. Deze regel werkt daarnaast niet alleen op werk, maar ook in allerlei andere situaties. In de trein, tijdens het uitgaan, op de sportclub en ga zo maar door. Zo simpel kan het zijn.

The Rock test #metoo

Meer dan een grappige blog

Oke, even serieus. Zoals je begrijpt is deze test bedoeld als kritiek op alle mannen die denken dat ze weg kunnen komen met seksuele intimidatie. Anne Victoria Clark is niet de enige die haar frustraties uit, maar wel de eerste die dit op een creatieve manier weet te verpakken. Het schreeuwen dat alle mannen zwijnen zijn werkt alleen maar averechts en is niet de manier om het probleem te verhelpen. De manier waarop Anne Victoria Clark haar frustratie uit, is in onze ogen vele malen effectiever en verdient het om aandacht te krijgen.

We hopen, en gaan er eigenlijk vanuit, dat dit bericht niet aan jullie gericht is. Als gentleman doe je dit soort dingen gewoon niet. Het vervelende is dat in veel media alle mannen over één kam geschoren worden. Het gaat zelfs zo ver dat sommige vrouwen stellen dat geen enkele man een mening mag hebben over #metoo. Zelfs als man die zich altijd goed gedraagt, kun je het gevoel krijgen dat vrouwen anders naar je kijken. Deze blog van Anne Victoria Clark is geen blinde haat, maar een slimme en verfrissende manier waarop een vrouw haar mening geeft over een zwaar onderwerp. Dat verdient applaus.

Vergeet daarom de schreeuwers en onthoud dat de meeste vrouwen, net als Anne Victoria Clark, een stuk genuanceerder zijn. Als jij een echte gentleman bent, heb je niks te vrezen. Dus ga de wereld in en bewijs dat de betrouwbare en respectvolle man nog gewoon bestaat.

Reageer op artikel:
Wil jij geen #metoo aan je broek krijgen? Gebruik de “The Rock Test”
Sluiten